HBK-profiler. Kosuke Kinoshita (till vänster) har nu fått sitt arbetstillstånd i Sverige. Sead Hakasabanovic missar HBK:s genrep mot Elfsborg den 25 mars.
HBK-profiler. Kosuke Kinoshita (till vänster) har nu fått sitt arbetstillstånd i Sverige. Sead Hakasabanovic missar HBK:s genrep mot Elfsborg den 25 mars.

Kinoshita godkänd – men Sead missar genrepet

Nu har byråkratins kvarnar (nästan) malt färdigt. Halmstads BK:s nye japanske anfallare Kosuke Kinoshita, 22, har beviljats arbetstillstånd i Sverige.

ANNONS
|

HBK:s cheftränareJan Jönsson fick det efterlängtade beskedet från Migrationsverket på onsdagseftermiddagen.

Ändå är Kinoshita fortfarande inte helt spelklar.

– Alla papper har inte landat, men arbetstillståndet var det viktigaste för de andra kommer att landa in innan vi spelar seriematch. Det är någon stämpel kvar från något förbund där han har varit, men som vi är lugna över, säger Jan Jönsson.

HBK begår allsvenskpremiär hemma mot Östersund den 1 april.

Kosuke Kinoshita, som närmast kommer från Homburg i den tyska regionalligan, är ett av bara två blåsvarta nyförvärv inför comebacken i storserien. Nikolai Alho från finska HJK Helsingfors är det andra.

ANNONS

Jan Jönsson har dock varit tydlig med att man letar efter fler förstärkningar.

Något nytt på den fronten?

– Inget annat för dagen. Vi jobbar med det, svarar HBK-tränaren.

Samtidigt står det klart att HBK tvingas klara sig utan jättetalangen Sead Haksabanovic i genrepet mot Elfsborg den 25 mars.

Det 17-åriga mittfältslöftet har tagits ut till P19-landslagets avgörande EM-kval (Elite Round) i Belgien den 23–28 mars och missar därmed HBK:s sista träningsmatch inför seriepremiären.

– Ja, tyvärr är det så. Men samtidigt är det kul att han får chansen att vara med där så vi är väl positiva i utgångsläget. Så kan man beklaga att det är ett genrep, men det är andra som är i samma sits så det är okej, säger Jan Jönsson.

Sverige spelar i en kvalgrupp mot Belgien, Irland och Italien. Bara gruppsegrarengår vidare till sommarens EM-slutspel i Georgien och förbundskapten Claes Eriksson har tagit ut ett namnstarkt manskap med A-landslagsmeriterade Alexander Isak, Borussia Dortmund, i spetsen.

ANNONS