Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Alhassan ”Crespo” Haestad Kamara i sin comeback i Halmstads BK:s U21-match mot Halmia. Det kan bli den enda matchen som anfallaren gör i HBK-tröjan. Bild: Pierre Carlsson
Alhassan ”Crespo” Haestad Kamara i sin comeback i Halmstads BK:s U21-match mot Halmia. Det kan bli den enda matchen som anfallaren gör i HBK-tröjan. Bild: Pierre Carlsson

Kinesisk klubb vill värva HBK-anfallaren

70 minuter med U21 mot Halmia.
Det kan bli Alhassan ”Crespo” Haestad Kamaras enda match i HBK-tröjan.
HP-sporten kan avslöja att en kinesisk klubb via en agent har lagt en förfrågan om att köpa anfallaren.

Så sent som i mars valde HBK att värva den 27-årige anfallaren på ett kontrakt till 2021.

Då hade Alhassan ”Crespo” Haestad Kamara, med ett förflutet i allsvenska klubbar som AIK, Örebro och BK Häcken, inte spelat en fotbollsmatch på 15 månader efter en otäck knäskada i en match med dåvarande klubblaget Panetolikos i Grekland i december 2018.

– En spännande rekrytering. Crespo kommer från en lång skadefrånvaro, men är nu frisk att kunna träna för fullt. Nu återstår det att vänja hans kropp vid fotbollsspel igen med allt från rörelser till tajming och teknik. Det är det som ska till och tar säkert sin tid, sa HBK:s manager Magnus Haglund då.

Så sent som i slutet av juni gjorde anfallaren både comeback på fotbollsplan och debut i HBK-tröjan i en U21-match mot Halmia på Örjans Vall.

– De enda som faktiskt har trott på mig är Simon (Bakkioui) och Magnus (Haglund) som har gett mig en chans. Alla agenter och nästan alla lag i Sverige har sagt ”han har en skada, han kommer inte tillbaka”. Men här har de sagt att de vet att jag kommer tillbaka vilket varit jätteskönt, sa Crespo inför debuten.

Svårt att tacka nej till chansen

Där spelade han drygt 70 minuter och gjorde HBK:s mål i 1–1-mötet.

Det skulle kunna bli anfallarens enda framträdande i HBK.

Enligt HP-sportens uppgifter har en klubb som är nykomling i den kinesiska andraligan (League One) i dagarna skickat en förfrågan via en agent om att köpa anfallaren som – om klubbarna kommer överens – själv erbjuds ett lukrativt mångmiljonavtal.

”Crespo” säger att det skulle vara en jättechans som skulle vara svår att säga nej till om han får chansen.

– Ja, för min skull och om klubben också tycker det är jag intresserad. Speciellt eftersom klubben kan behöva pengarna för mig för klubben har gett mig chansen. Det skulle vara ett jättebra sätt att kunna ge tillbaka, säger anfallaren.

Haglund bekräftar förfrågan från Kina

HBK:s manager Magnus Haglund bekräftar att det kommit en förfrågan från en kinesisk klubb.

– Det finns ingen överenskommelse, men jag kan bekräfta att vi har fått en förfrågan från Kina. Mer finns inte i dagsläget att säga, säger HBK-managern Magnus Haglund.

– Så det är många bitar som ska falla på plats innan vi närmar oss en eventuell övergång.

LÄS MER: Viktor Ljung om vägen tillbaka efter korsbandsskadan: ”Den känslan är den värsta”

LÄS MER: HBK-spelaren tillbaka i truppen efter skadan

Fler lokala sportnyheter hittar du här