Khan och Tveter kan sparas mot Ljungskile

Mohammed Ali Khan och Alexander Ruud Tveter är tillbaka i träning i Halmstads BK. Men båda två ställs troligen utanför startelvan mot Ljungskile på måndagskvällen. – Vi får tänka lite till, säger tränaren Jan Jönsson.

ANNONS
|

Mohammed Ali Khan, 27, linkade av med knäont efter den våldsamma kollisionen med Varbergs Bois Thomas Boakye i torsdagens Hallandsderby.

Mittbackens test på söndagsförmiddagens träning gick ”väldigt bra” enligt Khan själv. Han klev dock av planen med 20 minuter kvar för att i stället springa på egen hand bredvid.

– Det var lite stillastående så jag kände att jag ville dra i väg några löp. Jag kan nog spela i morgon (måndag), men det är tajt matchande och vi håller en dialog jag och Janne och så får vi se vad som händer i morgon, säger han till HP-sporten.

Tränaren Jan Jönsson matchade i stället Alexander Berntsson på Khans plats i det avslutande tvåmålsspelet. Mycket talar för att det blir så även mot Ljungskile.

ANNONS

– Vi har inte tagit ut något lag, men vi tar förmodligen inga risker utan det kan bli att Berntsson kommer in där efter ett bra inhopp och en bra 90-minutersmatch senast hemma. ”Mak” fick en lite otäck smäll på knäet och det vred till sig, så det är det troliga där, förklarar Jönsson.

"Jag är klar till kamp"

Alexander Ruud Tveter, 25, missade derbyt helt av privata skäl. Den norske anfallaren var inte tillbaka i träning förrän på söndagen och det verkar som att Simon Silverholt – vars mål avgjorde på Påskbergsvallen – får fortsätta bredvid Fredrik Olsson på topp.

– Vi får göra en bedömning. Tveter är tillbaka i truppen och sedan är det inte säkert att han kommer in och startar. Han kan göra det, men han kan vara tillgänglig också från bänkplats, säger Jan Jönsson.

Alexander Ruud Tveter själv säger om sin frånvaro:

– Det var familjära orsaker. Men jag är klar till kamp nu och mitt fokus är där det ska vara.

Fokus på anfallsspelet

HBK tar, efter AFC Uniteds kryss mot Varberg på söndagen, tillbaka serieledningen i Superettanom det blir vinst mot Ljungskile.

Bollklubbens offensiva spel har dock inte övertygat på sistone. Därför låg fokus på söndagens träning inte oväntat just där.

ANNONS

– Vi är ganska nöjda med hur vi står försvarsmässigt, men offensivt vill vi öka procentsatsen i det tekniska i passningsspelet och få bättre fart och tempo – utan att det blir ett stressmoment då. Där känner vi att vi har saker att förbättra, säger Jan Jönsson –som tränade Ljungskile 1998–2000.

MATCHGUIDE

HBK–Ljungskile

Örjans vall, måndag kl 19.30

SENASTE NYTT

HBK: Se artikel här intill.

Ljungskile: Har haft stora skadeproblem på sistone. Senast att falla ifrån är hälskadade anfallaren Gabriel Altemark Vanneryr, som spelade på sprutor senast mot Frej (2–2) men uppges ha för ont för att delta nu. Mittfältaren Jacob Olsson är tillbaka efter avstängning. Veteranen Hannes Stiller, som kvitterade sent mot Frej, är sedan i torsdags även klubbdirektör – utöver sina tidigare roller som spelare och assisterande tränare.

LAGEN

HBK (preliminärt): Stojan Lukic – Marcus Johansson, Fredrik Liverstam, Alexander Berntsson – Alexander Henningsson, Antonio Rojas, Junes Barny, Sead Haksabanovic, Andreas Bengtsson – Simon Silverholt, Fredrik Olsson.

Ljungskile (preliminärt): August Strömberg – David Frölund, Alexander Mellqvist, Linus Dahl, Allan Mohideen – Ahmed El Amrani, Jacob Olsson, Yussif Chibsah, Peiman Eliassi – Hannes Stiller, Admir Bajrovic.

TRÄNARSNACK

Jan Jönsson, HBK: – Jag är glad att vi reste oss på direkten efter den senaste prestationen på hemmaplan. Ljungskile är ett lag som är svårslaget och bra, kompakta och disciplinerade. Vi får vara så skickliga vi kan: disciplinerade i vårt försvarsspel och ha fart i anfallsspelet.

Jonas Olsson, Ljungskile: – Vi får försöka vara kloka och spela på det vi har. Vi gjorde en bra match sist mot Frej och hade 12–2 i skott på mål – då bör man vinna, men vi hade lite marginalerna emot oss.

HP-LIGAN

1) Alexander Ruud Tveter 8 p

2) Fredrik Liverstam 6 p

2) Fredrik Olsson 6 p

4) Alexander Henningsson 5 p

5) Sead Haksabanovic 4 p

5) Stojan Lukic 4 p

KOMMANDE MATCHER

Lördag: Sirius–Degerfors, IFK Värnamo–Syrianska, Frej–Örgryte, Trelleborg–Ljungskile.

ANNONS