Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

HBK:s tidigare assisterande tränare Keith Millen presenteras som ny tränare för Örgryte under en presskonferens den 9 december 2019 i Göteborg.
 Bild: DAVID ASSERFORS
HBK:s tidigare assisterande tränare Keith Millen presenteras som ny tränare för Örgryte under en presskonferens den 9 december 2019 i Göteborg. Bild: DAVID ASSERFORS

Keith Millen tar över Örgryte IS

Keith Millen tar över som huvudtränare för Öis – 53-åringen följer sportchefen från Halmstad till Örgryte.
– Jag ser fram emot att förhoppningsvis bli framgångsrik här, säger engelsmannen.

Tämligen direkt efter att säsongen var över stod det klart att Thomas Askebrand lämnar Örgryte IS efter två säsonger som huvudtränare i klubben.

Sedan dess har det varit ovisst kring vem nye sportchefen Igor Krulj skulle ta in som ersättare. Namnen har varit många.

Under måndagen kallade klubben till presskonferens och presenterade Halmstads tidigare assisterade tränare Keith Millen, 53, som ny huvudtränare för klubben.

– Vi har sökt efter en tränare som är väldigt driven och inte är nöjd och kan öka standarden. Keith Millen är från början en gammal mittback i England och axlade sedan om till att bli tränare så det finns starka och framgångsrika meriter, säger sportchef Igor Krulj på presskonferensen.

– Jag vill först säga hur glad och stolt jag är att vara här. Projektet klubben har är väldigt spännande och det finns mycket att göra och jag är redo för det. Jag ser fram emot att förhoppningsvis bli framgångsrik här, säger engelsmannen själv.

”Behövde vara ett bra erbjudande”

Millen kommer, precis som nye sportchefen Igor Krulj, närmast från Halmstads BK.

När det blev klart att Millen lämnar Halmstads BK sa han att han skulle flytta tillbaka till England – men han blir alltså kvar i Sverige och superettan.

– Det behövde vara ett bra erbjudande för att jag skulle stanna i Sverige och jag var förra året imponerad av laget och jag har sett laget mycket. Det kände jag att jag kan göra något bra med. Potentialen här i Öis gjorde att jag sa ja, säger han.

Lockades av att bli huvudtränare

Millen berättar också att det lockade honom att gå in i rollen som huvudtränare i en klubb igen.

Som spelare gjorde Millen över 300 matcher för Brentford FC och över 100 matcher för Watford och som tränare har han bland annat varit i Bristol City, Blackpool och Crystal Palace.

– Jag har stor erfarenhet från England så jag vet vad som fungerar och vad som inte fungerar. Och jag har fördelen att jag var i Sverige förra året och fick inse att mycket är likadant här. Saker är annorlunda men grunden är samma så förhoppningsvis kan jag prata med spelarna och de förstår precis hur jag vill ha det på planen och i klubben och förhoppningsvis blir vi framgångsrika den här säsongen, säger han.

Fler lokala sportnyheter hittar du här