Karim lever på hoppet: ”Krävs tuff mentalitet”

Han sänkte Västerås SK för nästan exakt ett år sedan. Det gör Sadat Karim, 28, gärna om – när han på onsdagskvällen får kliva ur Halmstads BK:s frysbox och ersätta skadade Rasmus Wiedesheim-Paul.
– Jag har jobbat hårt och väntat på min chans, säger anfallaren.

ANNONS
|

Efter åtta matcher i rad med samma startelva tvingas HBK:s manager Magnus Haglund göra minst en förändring mot Västerås.

Målkungen Rasmus Wiedesheim-Paul har fortfarande inte hämtat sig efter smällen han fick mot huvudet under 2–3-förlusten mot Akropolis i lördags och följer inte med till Västmanland.

Det är oklart exakt hur länge skytteligatvåan blir borta.

– Vi tar en dag i taget tills han känner sig helt återställd, säger Magnus Haglund.

”Det viktigaste är att laget vinner”

I stället får en synnerligen spelsugen Sadat Karim chansen bredvid Mikael Boman i det blåsvarta anfallet.

Senaste gången ghananen spelade från start i Superettan var borta mot Örgryte den 6 augusti i fjol.

ANNONS

– Det är alltid trevligt att få möjligheten att starta en match. Jag har inte fått det tidigare i år så det är en skön känsla och jag ser fram emot det, säger Karim.

Hur tufft har det varit att sitta vid sidan av?

– Det viktigaste är att laget vinner, då spelar det ingen roll om jag sitter på bänken. Även om det är väldigt tufft så måste du vara glad för att laget vinner, svarar han och fortsätter:

– Jag har jobbat hårt och väntat på min chans. För jag vet att det är fotboll: vi har 30 matcher att spela, spelare kommer att vara trötta ibland, där kommer att bli skador som nu och där kommer att bli varningar och avstängningar. Det krävs att du har en tuff mentalitet för att vänta på din chans.

Avgjorde i slutminuten

Sadat Karim fick spela 30 minuter som ersättare för Rasmus Wiedesheim-Paul redan mot Akropolis och brände ett jätteläge att avgöra för HBK vid 2–2.

Han hoppas på utdelning uppe i Västerås i stället – och där har han lyckats förr.

Den 17 augusti i fjol gjorde HBK en omvänd ”Akropolis” på det som då hette Solid Park arena och tappade en 2–0-ledning till 2–2 men vann med 3–2 till slut.

ANNONS

Karim, som hade kommit in som avbytare, nickade in vinstmålet i 90:e minuten.

– Ja, jag minns. Jag hade nästan glömt det, men Magnus (Haglund) och (Andreas) Bengtsson påminde mig. Jag tror att det är det senaste målet jag gjorde i Superettan så det vore trevligt att få chansen igen.

Vill till Allsvenskan

Sadat Karim kom till HBK från Landskrona i fjol, öste in mål under försäsongen och avgjorde seriepremiären mot Jönköpings Södra. Men därefter har det, som sagt, gått tyngre och han har halkat efter i den interna hackordningen.

Han har kontrakt med HBK 2020 ut med 2021 som optionsår.

Transferfönstret öppnar på onsdagen. Har du funderat på att försöka ta dig vidare till någon annan klubb eller att bli utlånad?

– Nej, mitt mål är fortfarande det samma som när jag kom hit – hur ska jag hjälpa Halmstad att ta sig tillbaka till Allsvenskan? Fram till säsongen är slut så tänker jag inte på att flytta någonstans.

LÄS MER:Kan bli flera ändringar när HBK ska studsa tillbaka

LÄS MER:Wiedesheim-Pauls besked: ”Jag kan inte prestera på planen”

LÄS MER:Karim sen HBK-hjälte: ”Vill självklart starta varje match”

ANNONS