Karim hittade målet – efter nästan ett år

Inte ett mål på nästan ett år. Men mot Öster tog den långa torkan äntligen slut för Halmstads BK:s anfallare Sadat Karim.
– Det var viktigt för självförtroendet efter så lång tid, pustar Karim efter 2–0-segern på Örjans vall.

ANNONS
|

Superettan

HBK 2

Öster 0

(1-0)

Efter två 0-0-matcher valde HBK-managern att stuva om i laget. Dusan Djuric och Mikael Boman sattes på bänken och ersattes av Erik Ahlstrand och Sadat Karim.

Den ghananske anfallaren tackade för förtroendet genom att göra sitt första mål på nästan ett helt år. Senast Karim hittade nätmaskorna var i 3–2-segern borta mot Västerås SK den 17 augusti i fjol.

– Vi tränar mycket på att komma fram på kanterna och jag visste att Kroons inlägg skulle komma mot första stolpen. Det gällde bara att hinna före backen och jag blev väldigt glad när den satt där, säger Sadat Karim.

ANNONS

I de flesta matcher tidigare på Örjans vall i år har så gott som samtliga lag backat hem och satsat på kontringar.

Två jättechanser för Öster

Det gjorde inte Öster. Smålänningarna inledde piggt mot ett stressat HBK och fick två kalaschanser inom loppet av en minut.

Först misslyckades hemmamålvakten Malkolm Nilsson Säfqvist att greppa bollen i duell med danske anfallaren Nicolas Mortensen, som liggande försökte stöta in 0–1, men fick ingen riktig träff.

Frågan är om inte nästa läge var ännu bättre. Petar Petrovic blev frispelad framför mål, men sköt svagt utanför.

I stället var det HBK som tog ledningen på första, riktiga chansen efter 25 minuter. Samuel Kroon skickade in en boll med ”fel” fot mot Sadat Karim, som vände runt och sköt in 1–0 i bortre hörnet.

– Vi visste att det inte skulle bli så många chanser, men när de väl kommer så gäller det att ta tillvara på dem. Jag är glad för att jag äntligen gjorde mål igen och kunde hjälla laget till seger, konstaterar Karim.

Kurtulus första mål

I andra halvlek blev det mer böljande spel och HBK vaskade fram några heta chanser. Edvin Kurtulus fick på en riktig kanon från distans, men Damir Mehic stod välplacerad.

Efter en timme var skyttekungen Rasmus Wiedesheim nära att göra 2–0, men hans lyftning över Mehic gick också strax utanför.

ANNONS

Öster var på inget vis ofarligt, men effektiviteten var inte bra HBK tog bättre vara på sina chanser. I 69:e minuten fick Kurtulus ett nytt läge och den här gången bombade han in 2–0 utan chans för Östermålvakten. Det var högerbackens första mål i den blåsvarta tröjan.

– Vi visste att det skulle bli tufft. Öster har ett bra spel och ett bra lag, men vi hade bestämt att ta oss igenom matchen med ett otroligt fighterhjärta och det lyckades vi med. Jag är stolt över killarna, säger Magnus Haglund.

Han fortsätter:

– Första halvlek var jobbig för oss, men i andra tyckte jag att vi hade bättre kontroll och 2-0-målet var betydelsefullt. Efter det hanterade vi ledningen på ett moget sätt.

Så spelade HBK

Malkolm Nilsson Säfqvist – Edvin Kurtulus, Andreas Johansson, Joseph Baffo (Alexander Berntsson 80), Andreas Bengtsson – Samuel Kroon, Joel Allansson, Erik Ahlstrand (Dusan Djuric 76), Thomas Boakye – Rasmus Wiedesheim-Paul (Jonathan Svedberg 90), Sadat Karim (Mikael Boman 76).

ANNONS