Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Alexander Johansson noterades för två mål när Halmstads BK:s U21 besegrade BK Häcken på Halmstad Arena IP med 5–1. Här får Häckens målvakt Jovan Lucic släppa ett av målen förbi sig. Bild: Jari Välitalo

Johansson tvåmålsskytt när Halmstad segrade

Han utlovade två mål innan den avslutande matchen mot BK Häcken och seger i skytteligan.
Två mål var också vad Alexander Johansson gjorde när Halmstad besegrade Göteborgslaget på Halmstad Arena IP.

Halmstads BK 5

BK Häcken 1

(3–0)

– Det var skönt att få sätta dit två. Vi gör en riktigt bra match tycker jag och de kommer inte alls till några farliga lägen. Vi gör en bra match som lag och avslutar U21-serien på ett bra sätt, säger HBK-anfallaren Alexander Johansson efter matchen.

Då hade HBK segrat med 5–1 efter mål av Oscar Petersson, Edvin Kurtulus, Johan Oremo och just nämnde tvåmålsskytten Alexander Johansson. Häckens målskytt var Alexander Nilsson.

Segern innebär att HBK slutar tvåa i tabellen, en poäng bakom seriesegrarna Trelleborg.

– Det är tråkigt att komma tvåa, men vi förlorade mot Trelleborg i somras och vi får ta och bita i det och göra bättre ifrån oss nästa säsong i stället, säger Johansson.

Du seglade i och med dina två mål upp i delas skytteligaseger tillsammans med Kalmars Emaxwell Souza De Lima. Hur känns det?

– Det är ett kvitto på att man har gjort det bra under säsongen och att göra mål är alltid roligt att kunna hjälpa sitt lag med, säger Johansson och fortsätter:

– I dag var det mycket måltjuvsmål, men det är skönt att få sådana också och bra för självförtroendet. Att tjuva och tro på bollarna och springa och stressa motståndarna brukar ofta ge sådana lägen och får man några sådana per säsong så är det skönt.

TV: Se drömmålet och det bästa från HBK:s målfest

6 mål: Alexander Johansson, Halmstads BK, Emaxwell Souza De Lima, Kalmar FF.

5 mål: Edi Sylisufaj, Falkenbergs FF, Nsima Peter, Falkenbergs FF.

4 mål: André Reinholdsson, Trelleborgs FF, Arian Kabashi, IF Elfsborg.

3 mål: Ivan Danielsson Andonovski, IFK Värnamo.

Fler lokala sportnyheter hittar du här