Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

HBK-tränaren utvisad. Janne Jönsson blev arg när HBK berövades en straff i slutet och fick se den resterande delen av matchen från läktaren.

Janne uppvisad på läktaren

Marcus Mathisen debuterade storstilat, Alexander Ruud Tveter avgjorde med ett kyligt volleyskott och tränaren Janne Jönsson blev uppvisad på läktaren. Det hände mycket när Halmstads BK tog tredje raka 1–0-segern i Superettan.

Superettan

Halmstads BK 1

Frej 0

Det var ett revanschsuget HBK som kom till spel mot Frej på Örjans vall.
2–5-förlusten tidigare i sommar sved ordentligt.

Därför försökte hemmalaget sätta högsta fart från början och få till ett tidigt ledningsmål, men stockholmarna samlade ihop sig framför eget mål.

Visst blev det några chanser före paus – där Sead Haksabanovic var närmast med att tråckla in ledningsmålet i 20:e minuten – men gästerna stod pall.

Ganska länge.

För i 65:e minuten sprack nollan när Jesper Westerberg skickade in ett inlägg från höger som Alexander Ruud Tveter behärskat sköt in på volley.

– En fantastisk boll från Westerberg. Samtidigt drog Fredrik (Olsson) med sig två försvarare och då var det bara att placera den i mål, ler Tveter efter sin tionde fullträff för säsongen.

HBK hade sedan bud på 2–0 och borde fått en straff i slutet när danske Marcus Mathisen blev upphakad fri framför mål, men domaren Lars Olsson, Umeå vinkade avvärjande.

Då blev Janne Jönsson så förbaskad att han skällde ut fjärdedomaren efter noter och blev uppvisad på läktaren.

– Det är beklagligt att vi inte fick straff - jag tyckte den var solklar. Normalt sett så brukar man som tränare få spontanreagera och jag kan tycka att fjärdedomaren borde visa lite mer bollkänsla, säger Janne.

Han fortsätter:

– Jag sa inga könsord eller några andra dumma ord och kunde ha stått ut med att få en varning – speciellt som huvuddomaren senare sa till mig att han förmodligen gjorde fel när vi inte fick straff.

Jönsson hämtade sig snabbt efter händelsen och var nöjd med trepoängaren efteråt.

– Det var kanske för mycket pretty-pretty ibland och för lite avslut, men jag tycker att vi spelmässigt gör en rätt så bra match. Sedan är jag glad för att Tveter är så fin och lugn vid 1–0-målet – det var klass på det!

Han hade även mycket gott att säga om Mathisen, som började som mittback och avslutade matchen som innermittfältare.

– Marcus gjorde det bra i båda positionerna. Han fick ta ett kliv upp i banan när Ivo (Pekalski) tröttnade och blev utbytt, men löste det också.

Jo, där har HBK fått in en spelare som ska bli intressant att följa.

Fler lokala sportnyheter hittar du här