Jagade HBK-stjärnans agent om framtiden

HBK vill förlänga kontraktet och har inte gett upp hoppet. Samtidigt finns både utländskt och allsvenskt intresse för Joseph Baffo efter succésäsongen i HBK.
– Han sitter i en väldigt bra situation, säger agenten Lennart Norgren.

ANNONS
LocationÖrjans Vall||

Med fyra omgångar kvar av Superettan har HBK satt sig i ett gyllene läge för att nå Allsvenskan till nästa år.

Samtidigt finns risken att en av lagets stora nyckelspelare, Joseph Baffo, inte blir kvar efter säsongen.

Den 27-årige mittbacken har kommit tillbaka starkt efter sina dubbla korsbandsskador under tiden i Tyskland, bildat ett ramstarkt mittförsvar med Andreas Johansson och varit en av HBK:s bästa spelare efter att ha skrivit på ett kontrakt året ut tidigare i våras.

I september berättade Baffo att han hade tackat nej till HBK:s första kontraktsförslag. Och efter HBK:s 2–0-seger mot Brage i mitten av oktober berättade mittbacken att läget var oförändrat.

ANNONS

– Just nu är det inte något snack om kontrakt utan fokus på säsongen. Det är sju matcher kvar, sedan får vi ta det allteftersom. Men som jag sagt, min dörr är alltid öppen för HBK, sa Joseph Baffo då.

HBK vill förlänga med Baffo – finns utländskt intresse

Enligt vad HP erfar har HBK inte gett upp hoppet om att kunna förlänga med mittbacken utan jobbar på att hitta en lösning.

– Jag vet att han trivs bra i Halmstad. Även om vi tackade nej betyder inte det att dörren är definitivt stängd, säger Baffos agent Lennart Norgren.

– Det finns en dialog, det vore konstigt annars.

HBK är dock långt ifrån ensamma.

Lennart Norgren vill inte spekulera om vad som kommer hända, men bekräftar att det finns både allsvenskt och utländskt intresse för mittbacken som kan lämna HBK gratis.

– Det finns intresse, definitivt, men det är ännu mer osäkert i dessa tider vad som kan leda till något konkret, säger Lennart Norgren angående det utländska intresset.

Baffo har kommit tillbaka stark efter skadorna

Säsongen har också visat att Joseph Baffo kommit tillbaka starkt efter sina skadeproblem.

– Det finns alltid en osäkerhet för varje spelare efter allvarliga skador hur det kommer utvecklas, men han har trott på det och fått ett klart besked. Han är förmodligen ännu starkare än innan skadan, säger Lennart Norgren och lyfter fram HBK:s sjukgymnast Simon Bakkiouis betydelse.

ANNONS

– Simon är väldigt skickligt. Jag tror att det har betytt oerhört mycket för honom.

Du nämner att det finns en osäkerhet i dessa tider. Hur skulle du beskriva marknaden i den situation som Joseph Baffo är nu?

– Väldigt god. En spelare av hans kaliber, coronatider eller inte, han är alldeles för bra för att det ska vara något negativt. Han sitter i en väldigt bra situation, men det gäller att välja rätt så det stämmer för han vill fortsätta utvecklas.

Tror du att ni kommer vänta till säsongen är slut innan ni tar ett beslut om framtiden?

– Låt oss se vad som händer. Vi har en ganska bra bild av vad vi vill, om det går fort eller tar längre tid får vi se, säger Lennart Norgren.

LÄS MER:Baffo: ”Inte spelat så här mycket på tre år”

LÄS MER:Baffo tackade nej till HBK – ny utlandssejour lockar

LÄS MER:Baffo om framtiden: ”Mina tankar är i Halmstad”

ANNONS