På väg bort? Anfallstalangen Ardian Berisha, 18, vill spela seniorfotboll. Om det blir i HBK eller i någon annan klubb återstår att se.
På väg bort? Anfallstalangen Ardian Berisha, 18, vill spela seniorfotboll. Om det blir i HBK eller i någon annan klubb återstår att se.

Jagad anfallare kan lämna HBK

Rasmus Wiedesheim-Paul har redan lånats ut till Landskrona Bois. Nu kan en annan HBK-anfallare vara på väg bort. Flera klubbar rycker nämligen i Ardian Berisha, bekräftar Janne Jönsson.

ANNONS
|

– Ängelholm är intresserade, och även någon annan klubb, säger Halmstads BK-tränaren.

Helsingborgs Dagblad gick under tisdagen ut med uppgifterna om att division 1-klubben Ängelholms FF var på jakt efter HBK:s forwardstalang Ardian Berisha. Något som även bekräftades av tränaren Karl-Gunnar Björklund.

– Det skulle vara intressant att vara med och utveckla honom. Jag tycker att han är spännande, säger Björklund till HD.

18-åringen (fyller 19 i maj), som kom från Laholms FK 2013, är just nu fjärdevalet i anfallsbesättningen, efter Fredrik Olsson, Alexander Ruud Tveter och nyförvärvet Kosuke Konoshita, och Janne Jönsson överväger just nu Berishas framtid i klubben.

ANNONS

– Vi behöver ett par veckor för att han och vi ska få en känsla för vad som är rätt, menar Janne.

Att stå med endast tre anfallare vill Jönsson gärna undvika och en lösning kan vara att utforma ett samarbetsavtal likt det med Östers IF i fjol.

– Då kan man låna ut honom till en klubb där han kan vara på båda ställena, så att vi kan plocka tillbaka honom vid behov.

Om ni släpper Berisha, kan det bli aktuellt med en ersättare då?

– Nej, vi tittar inte på andra forwards. Vi är inte helt färdiga än, men det är inget som står för dörren just nu.

Ardian Berisha har tränat med A-laget, mer eller mindre, i två år. Nu vill den fysiskt starke anfallaren, 89 kilo och 190 centimeter i strumplästen, ta nästa kliv i sin utveckling.

– Jag vill helst spela seniorfotboll. Det har varit ganska mycket intresse för mig ett bra tag, både från Superettan och division 1, och jag är positiv till att lånas ut eller en övergång.

Samtidigt hade jag velat få chansen i HBK och Janne har sagt att han ska syna mig lite extra nu men konkurrensen är hård i och med värvningen av japanen (Konushita), säger Berisha.

ANNONS
ANNONS