Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Han vill lämna. HBK-mittfältaren Junes Barny är på väg bort från Halmstad. Han poserade i fredags på marockanska klubben Difaa El Jadidas hemsida (infällda faksimilen) med klubbens matchtröja och till texten att han är klar för tre års spel med laget i marockanska förstadivisionen.

Jönsson om Barny: ”Vi får se var det landar”

Halmstads BK kan under brinnande toppstrid bli av med en viktig mittfältskugge. Junes Barny vill lämna HBK och ska enligt marockanska Difaa El Jadida vara klar för klubben.

– Han har en stark ungdomsdröm om det här. Vi vill i utgångsläget inte stoppa den, samtidigt som vi måste tänka på oss själva. Vi släppte därför iväg honom till Marocko. Vi får se var det landar, säger HBK-tränaren Janne Jönsson.

Junes Barny, 26, reste i fredags till Marocko för att besöka högstaligalaget Difaa El Jadida. Samma dag lade klubben upp en bild på sin hemsida med Barny, där hans namn var tryckt på lagets tröja med nummer 28. Han var enligt hemsidan klar för tre år med klubben.

HBK:s klubbchef Fredrik Andersson förnekar i sin tur att övergången är klar, även om han inte vill kommentera det vidare.

– Jag vill egentligen inte kommentera det, för vi är inte överens om vissa saker ännu. Men Junes har fått vår tillåtelse att åka dit och hälsa på dem, säger klubbchefen.

Janne Jönsson har inte räknat bort en fortsättning för Barny på Örjans vall. Beslut om det får vänta till han är tillbaka i stan på tisdag.

– Jag får göra en värdering till det på tisdag. Han var inte helt hundra i foten till förra matchen, samtidigt som vi har det här i bakhuvudet. Jag vet inte om han lämnar förrän på tisdag, säger Janne Jönsson.

Den möjliga flytten var ingen nyhet för HBK-lägret. Barny har under en tid velat lämna klubben.

– Det var inte så längesedan vi godkände att han fick sticka iväg. Det är en väldigt stark önskan från hans sida. Vi är dock inte färdiga med diskussionerna. Vi ska inte föregripa det, säger Janne Jönsson.

HBK kan sålunda tappa en kontinuerlig startspelare, vilket kan skapa problem på innermittfältet. Alexander Arvidsson klev av skadad mot Värnamo och Sead Haksabanovic ryktas vara på väg bort.

– Vi tappar kanske två centrala pjäser. Barny har spelat i stort sett hela året, samtidigt som jag är glad över Arvidssons spelartyp. Vi tittar på möjliga spelare som kan komma in, då det finns en risk att tappa fler spelare, säger Janne Jönsson.

Alexander Arvidsson ska i veckan genomgå en röntgen och vidare undersökning för skadan han ådrog sig mot Värnamo i torsdags.

– Han har ett svullet knä, men vi kan inte konstatera något ännu. Vi är rädda för det värsta, men kan inte säga något om det.

HP har sökt Junes Barny utan resultat.

Fler lokala sportnyheter hittar du här