Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Debut från start. Simon Silverholt tar plats i HBK-anfallet mot Varbergs Bois.

Jönsson: "Känns att det är derbyladdning"

Matchdags: HBK förberett på fysiskt tufft möte med Varberg

I takt med att segrarna har trillat in har Halmstads BK:s tränare Janne Jönsson inte behövt göra speciellt många förändringar i startelvan. Men inför kvällens derbydrabbning mot Varberg i Superettan blir det tre förändringar i startelvan. 

Delvis för att få in ny energi efter den tveksamma insatsen i förlustmatchen hemma mot jumbon Degerfors senast, men också ett påtvingat byte då Alexander Ruud Tveter är indisponibel på grund av familjeskäl.

Tveter ersätts av kvicksilvret Simon Silverholt, vilket kan rendera i att tabelltvåan HBK kan få till ett rakare spel offensivt.

– Vi saknade både avslut och hot i djupled mot Degerfors och det hoppas jag att alla kan förbättra nu, men Silverholt i synnerhet. Det är passande att ge honom chansen nu, säger HBK:s tränare Janne Jönsson.

In i elvan kommer också Alexander Henningsson som ersätter Adnan Kojic som högerwinger.

– Henning har laddat länge för det här och har en stigande formkurva. Sen sätter vi in Marcus igen, som var skadad senast.

Marcus, med Johansson i efternamn, tar plats till höger i backlinjen, på bekostnad av Alexander Berntsson.

– Vi tyckte Berntsson gjorde en bra match senast, och det vet han om. Så det kommer öppnas upp för honom igen framöver, betonar Jönsson. 

Hur mycket känns det att det är derby som stundar?

– Jo, men det känns att det är derbyladdning. Men det finns även energi efter förlusten senast som kan hjälpa till.

– Det är viktigt att vi presterar igen. Vi har inte överpresterat hittills, men det är viktigt att vi kommer på rätt spår igen.

Vad förväntar du dig för matchbild?

– Jag hoppas vi kan ta tag i det. Det är ett fysiskt starkt lag vi möter men vi är förberedda på det och har också fysiska spelare, menar Jönsson som framför allt vill se en vassare offensiv samtidigt som den solida defensiven bibehålls.

Tabellelvan Varberg, med HBK-profilen Torbjörn Arvidsson som assisterande tränare, tvingas avvara ett par viktiga kuggar till matchen.

Erik Lund skadade sig i förlustmatchen mot Örgryte IS senast och spelar inte mer denna säsong. Nsima Peter är avstängd.

HBK:s startelva: Stojan Lukic - Marcus Johansson, Fredrik Liverstam, Mohammed Ali Khan - Alexander Henningsson, Antonio Rojas, Junes Barny, Sead Haksabanovic, Andreas Bengtsson - Simon Silverholt, Fredrik Olsson.

 

Matchen startar 18.30 och kan följas direkt på hallandsposten.se.

 

Tony Thorsell

Fler lokala sportnyheter hittar du här