Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Lämnar. Christian Järdler slutar i Ängelholms FF efter ett turbulent år och nästa klubb kan bli – HBK...?

Järdler lämnar Ängelholm – pratar med HBK

Christian Järdler lämnar Superettan-jumbon Ängelholms FF efter 1,5 år som huvudtränare. Då medger Järdler för HP-sporten att han pratar med sin gamla klubb, Halmstads BK.

– Men det har vi gjort hela året eftersom jag nästan alltid är på Örjans vall och nog har sett de flesta av HBK:s hemmamatcher, förklarar Christian.

HBK:s ordförande Tony Karlsson håller med:

– Det är ingen hemlighet att vi har kontakt med Christian som gammal HBK-are. Men det har vi med fler och det är allmäna diskussioner och inget konkret, påpekar han angående spekulationerna att han skulle ersätta Janne Jönsson som dock har ett år kvar på kontraktet.

– Det är inte aktuellt att ersätta Janne med Christian. Vi fokuserar nu helt på kvalet och efter det kommer vi i vanlig ordning att göra en utvärdering av säsongen.

– Men vår uttalade ambition är att ha en egen talangutveckling i kombination med spetsvärvningar och där har Janne lyckats mycket väl i år. Dessutom har han ju fått utökat fotbollsansvar i och med att Susanne Nilsson blev ny klubbchef efter Fidde (Fredrik Andersson) som då ska fokusera mer på marknadsföring, sponsorer och ekonomi.

Skulle HBK klara kvalet och åter ta steget upp i Allsvenskan öppnas också möjligheter för en utökad stab.

– Ja, så är det – då kan den delen stärkas upp eftersom det är en ekonomisk fråga, säger Karlsson.

Christian – som efter en minst sagt turbulent säsong i ÄFF tog Järdler beslutet att lämna klubben som nu åker ner i division 1 – kan också se sig i en annan roll än chefstränare.

– Ja, det viktigaste för mig är att få fortsätta att arbeta med fotboll på heltid och att få jobba med så bra spelare som möjligt. Att jag lämnar beror på att den struliga säsongen tog död på all energi och min framtidstro för klubben. Samtidigt trivdes jag bra i rollen som chefstränare, men jag är öppen för andra roller och förslag.

Fler lokala sportnyheter hittar du här