Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Isak Pettersson öppnar upp om den tunga situationen i franska Toulouse där han numera är tredjemålvakt. Bild: ICON SPORT
Isak Pettersson öppnar upp om den tunga situationen i franska Toulouse där han numera är tredjemålvakt. Bild: ICON SPORT

Isak Pettersson öppnar upp om uteblivna flytten: ”Var väldigt nära”

Isak Pettersson var nära en flytt i somras, men den sprack i sista stund.
Nu öppnar den förre HBK-målvakten upp om situationen i Toulouse där han numera spelar för reservlaget.
– Det är klart att situationen inte är optimal, säger Pettersson till Fotbollskanalen.

Efter ett par succésäsonger i Allsvenskan för HBK och IFK Norrköping värvades Isak Pettersson av franska Toulouse i januari 2021.

Men tiden i Frankrike har varit tuff med knappt med speltid för målvakten som bara spelat en ligamatch sedan flytten. Situationen blev än tuffare när Toulouse, i höst nykomling i högstaligan, valde att värva den norske målvakten Kjetil Haug som konkurrent till förstemålvakten Maxime Dupé.

Efter den övergången berättade Toulouse-tränare Philippe Montanier att Pettersson ville lämna klubben, men trots det blev det ingen flytt innan övergångsfönsterna stängde i slutet av sommaren.

Sedan dess har det varit tyst om Isak Pettersson, som HP har sökt för en intervju om situationen.

Nu berättar målvakten om läget i en intervju med Fotbollskanalen.

– Det är klart att situationen inte är optimal. Att vara tredjemålvakt är ingenting jag vill vara. Så nej, det är väl inte särskilt bra just nu. Men det är något jag har fått lära mig att hantera och handskas med, säger Isak Pettersson som vaktade målet – och höll nollan – för Toulouse reservlag mot Agde senast.

Isak Pettersson om uteblivna flytten: ”Det var väldigt nära”

På frågan varför det inte blev någon flytt till slut säger han:

– Det var nära, det var väldigt nära. Men det blev inte av i sista sekund och ibland blir det så. Jag var lite besviken där ett tag men… Det går upp och ner varje dag. Jag har fått lära mig att handskas med det även om det inte är optimalt. Jag får helt enkelt göra det bästa av situationen. Man kan ha olika åsikter om saker och ting, men i slutändan är det tränaren och klubben som fattar beslut. Så är det i den här branschen.

Han berättar för Fotbollskanalen att han har ett gott stöd från familjen, flickvännen och sina vänner men ångrar inte att han flyttade till klubben.

Siktar på flytt i januari

Under sommaren har Isak Pettersson fått sällskap i Toulouse av Oliver Zandén från Elfsborg och Veljko Birmancevic från Malmö FF. Det har underlättat situationen. Han berättar också att han följer både Allsvenskan och HBK i Superettan.

Isak Petterssons kontrakt med Toulouse sträcker sig till sommaren 2024, men han är inställd på att få till en flytt för att få mer speltid i nästa övergångsperiod i januari.

– Ja, det tror jag. Det är helt klart dags. Det är det (en flytt i januari) jag kommer att ha i fokus. Sen får man se, mycket kan hända i fotboll och jag försöker att ge mig själv chansen. Jag har fortfarande kontrakt här och jag kommer att fortsätta fajtas om speltid.

LÄS OCKSÅ: Proffskollen: Sead om starten i Celtic: ”Behöver förbättra mig”

LÄS OCKSÅ: Ex-HBK:aren lämnar franska Ligue 1

Fler lokala sportnyheter hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!