HBK-anfallaren Marcus Antonsson fyllde 30 år under matchen mot Örebro.
HBK-anfallaren Marcus Antonsson fyllde 30 år under matchen mot Örebro. Bild: JOHAN BERNSTRÖM

Inget segerfirande för 30-årsjubilaren Antonsson

Marcus Antonsson fyllde 30 år samma dag som Halmstads BK mötte Örebro på bortaplan, men den nyblivna jubilaren fick inte fira med någon seger denna gång.
– Jag önskade mig tre poäng men så blev det inte, säger han besviket efter matchen.

ANNONS
|

HBK-anfallaren var klart besviken efter förlusten mot Örebro.

– Jag tycker att vi spelar bra och tar oss igenom dem och kommer fram till de sista tjugo meterna men där går det lite för sakta, analyserar han matchen.

– Jag hade önskat att med det bollinnehavet vi hade skulle vi ha skapat fler lägen. Vi hade inte så många avslut som vi borde haft.

Antonsson fick annars en bra start på matchen med en nick från nära håll.

– Det kändes bra från start och det kändes som att det hängde ett mål i luften i första delen av halvleken, säger han.

ANNONS

– Sedan växte Örebro in i matchen och får lite långa bollar som de är tunga på och kan trycka ner oss lite och de har några vassa chanser.

Andra halvlekens tidiga ledningsmål för Örebro gjorde att HBK öste på framåt för en snabb kvittering.

– Det är olyckligt att vi släpper in ett mål, men det är sådant som händer. Efter det har vi spelövertaget och måste förvalta det på ett bättre sätt, säger Antonsson.

Men återigen var det skärpan i den sista delen som fattades för gästerna.

– När vi blir lite långsamma i sista tredjedelen så är det lätt för Örebro att komma hem och samla sig och gå in i kropp vilket gör att det blir svårt för oss att komma upp på bollarna. Vi får åka hem och jobba på det så att vi blir vassare, bättre generellt över hela planen helt enkelt, säger han.

Ni är onekligen hemmastarka men på bortaplan har det gått lite sämre...

– Det är bara att jobba på och inte göra det till en grej. Vi har haft lite domslut emot oss i tidigare matcher och jag sa innan matchen att jag tycker att vi borde förtjänat fler poäng, men det brukar jämna ut sig i slutänden, säger Antonsson.

ANNONS

Du blev lite upprörd på domaren i första halvlek när du blev av med bollen ganska bryskt på offensiv planhalva.

– Örebrospelaren kom in med sådan kraft i just den situationen. Hade jag haft foten i marken i den situationen är det stor chans att jag bryter benet och det var det jag var upprörd över, säger Antonsson.

Det blev inget firande av 30-årsdagen med lagkompisarna, blir det något firande alls?

– Vi är lediga i morgon så då kommer jag att vara med familj och vänner och fira lite försenat då i stället, säger jubilaren.

ANNONS