Inget Kina för ”Crespo” - Haglund kritisk mot agenten

Det blir ingen flytt till Kina för HBK-anfallaren Alhassan ”Crespo” Haestad Kamara. HBK:s manager Magnus Haglund är samtidigt kritisk mot agenten som kom med förfrågan.
– Agenten agerade på ett sätt som var direkt felaktigt, säger Haglund.

ANNONS
LocationÖrjans Vall||

Under förra veckan berättade HP-sporten att en kinesisk klubb, som var nykomling i den näst högsta kinesiska ligan, via en agent hade ställt en förfrågan till HBK om att värva anfallaren Alhassan ”Crespo” Haestad Kamara.

”Crespo” var också intresserad av en flytt som kunde ha inneburit en ekonomisk jackpot för anfallaren som nyligen gjorde comeback efter knäskadan som hållit honom borta från fotboll i 18 månader.

Men intresset från Kina verkar ha svalnat lika snabbt som det dök upp.

– Klubben sa nej och jag tror att de kinesiska klubbarna jobbar så att de har många alternativ. De vill bara ha en anfallsspelare och den som är tillgänglig går först, säger Alhassan Haestad Kamara.

ANNONS

– Jag är besviken, men det är inte allt i världen. Ibland händer saker och ibland inte. Det viktiga är att jag håller mig frisk och i form för då vet jag att det kommer finnas alternativ.

Haglund kritisk mot agenten

Magnus Haglund säger att den kinesiska klubben inte presenterade något officiellt bud.

– Det var en lös förfrågan från en agent, klubben i sig ställde inte frågan till oss. Det mynnade inte ut i något och det var inte så oväntat heller.

Är det ofta så kinesiska klubbar agerar eller var det här en agent som inte hade någon kontakt med den kinesiska klubben?

– Jo, det hade han, men det var inget officiellt bud från klubben och så länge det inte är det är det ingenting.

Magnus Haglund förväntar sig inte att något mer händer i det här fallet. Han är samtidigt kritisk mot agentens agerande.

– De gjorde felet att de började prata med spelaren först vilket de inte fick lov att göra. Agenten agerade på ett sätt som var direkt felaktigt.

Målet: Hjälpa HBK till Allsvenskan

"Crespo” fokuserar nu på att slå sig in i HBK:s matchtrupp och hjälpa klubben upp i Allsvenskan.

– Mitt fokus nu är att ta klubben till Allsvenskan. Jag vill bli en avgörande spelare till slut. Jag vet att det kommer bli jättesvårt, men mitt fokus är att vara frisk och göra det så bra som jag kan för att klubben ska hamna i Allsvenskan.

ANNONS

Magnus Haglund:

– Han är klart närmare spel nu än för några veckor sedan. När vi bedömer att han har tillräckligt många aktioner i sig för att bidra i spelet kommer han först och främst ingå i en matchtrupp. Det går med tydliga steg åt rätt håll så vi är väldigt positiva.

HBK spelar närmast hemma mot AFC Eskilstuna på söndag i Superettan.

LÄS MER:Kinesisk klubb vill värva HBK-anfallaren

ANNONS