Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Inte spelklar. Kosuke Kinoshita.

Ingen Kinoshita mot Örgryte – heller

Kosuke Kinoshitas tävlingsdebut i Halmstads BK dröjer ytterligare. Den nye japanske anfallaren har fortfarande inte fått sitt arbetstillstånd och missar även lördagens cupmatch mot Örgryte.

HBK:s cheftränare Jan Jönsson har i dagsläget ingen prognos för när Kinoshita kan vara spelklar.

– Nej, men jag hoppas att det är klart till nästa helg (Norrköping borta) så att vi får med honom i en cupmatch i alla fall, säger Jönsson.

Bollklubben har mycket att bevisa efter den svaga cuppremiären borta mot division 2-laget Vänersborg förra helgen. Marcus Mathisen räddade oavgjort för allsvenskarna genom att slå in 2–2 på straff i slutminuterna.

Jönsson hymlar inte med vad som behöver bli bättre mot Superettan-laget Örgryte – numera med förre HBK-målvakten Stojan Lukic mellan stolparna – som inledde med en skrällpoäng (1–1) borta mot IFK Norrköping:

– Allt egentligen. När det är så illa som det var så får man börja med försvarsspel och struktur så att man hänger ihop bättre och tar bättre beslut i försvarsspelet. Då tror jag att det ger bättre beslut även med boll, säger HBK-tränaren och fortsätter:

– Det är lätt till att det vippar över när du möter Vänersborg, att du bara tänker anfallsmässigt, fantasifullt och konstruktivt och glömmer en del ABC-grejer i organisationen. Men det är inget liknande läge nu, så vi är väldigt sugna på att spela matchen. Vi hade två jämna matcher mot Örgryte förra året, vet om att de är bra och de har fått in en del nya, bra och intressanta pjäser i laget. 

Av fredagsträningen att döma roterar Jönsson ut halva startelvan. Räkna med att Isak Pettersson, Fredrik Liverstam, Andreas Bengtsson, Nikolai Alho och Ivo Pekalski gör entré i laget.

Örgryte har anfallsproblem. Varken återbördade Johan Elmander (sjuk) eller William Atashkadeh (skadad) kan spela, vilket betyder att 16-årige junioren Socras Lutonda Luzayadio är den ende tillgänglige anfallaren. Dessutom bröt mittbacken Hannes Sahlin armen i Norrköping.

Läs också: Lukic åter i Halmstad: ”Vi kan störa HBK”

Fler lokala sportnyheter hittar du här