Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Legendar på besök. HBK:s förre guldtränare Roy Hodgson gästar Örjans vall med Premier League-laget Crystal Palace den 16 juli – och HP-TV-sänder. Bild: Eddie Keogh/Bildbyrån/arkiv

HP tv-sänder HBK:s två sommarmatcher

Kan du inte se Halmstads BK:s sommarmatcher mot Premier League-elvan Crystal Palace och Varbergs Bois på plats?
Misströsta inte.
HP tv-sänder båda matcherna direkt på hallandsposten.se.

Det är nu klart att HP-TV direktsänder både HBK:s heta möte med Roy Hodgson-tränade Crystal Palace på Örjans vall måndagen den 16 juli och träningsmatchen mot Superettan-kollegan Varbergs Bois lördagen den 21 juli.

– Det är väldigt glädjande att vi får möjlighet att kunna ge våra läsare de här matcherna, inte minst den mot Crystal Palace men även derbyt mot Varbergs Bois, med tanke på att HBK har så stort intresse hos folk. Det visar sig i alla mätningar och undersökningar, och att då kunna bjuda våra läsare på detta är extra roligt, säger Hallandspostens sportchef Jan-Owe Wikström.

HBK:s spelare är just nu på semester efter Superettans våravslutning mot Jönköping (1–1) förra helgen.

Men torsdagen den 12 juli är tränaren Igor Kruljs mannar tillbaka i tjänst – och det stundar en stormatch nästan direkt när Bollklubbens guldtränare från 1976 och 1979, Roy Hodgson, anländer med sina Premier League-stjärnor i Crystal Palace.

Den förre engelske förbundskaptenen tog över ett Palace i djup kris i höstas. Londonklubben stod efter sju omgångar på både noll poäng och noll gjorda mål. Men den 70-årige Hodgson mobiliserade all kunskap och erfarenhet han har samlat på sig under sin långa tränarkarriär och lyfte laget till en slutlig elfteplats – elva trygga poäng från nedflyttning.

Crystal Palace inleder försäsongen med en träningsmatch mot danska FC Helsingör den 12 juli. Mötet med HBK är kamp nummer två inför Premier League-premiären mot Fulham den 11 augusti.

Roy Hodgson säger till Crystal Palaces officiella hemsida:

– Veckan i Skandinavien kommer att ge oss den idealiska plattformen i våra förberedelser inför den nya Premier League-säsongen med utmärkta träningsfaciliteter och motståndare av god kvalitet som är mitt i sina respektive säsonger.

HBK begår höstpremiär i Superettan hemma mot Degerfors tisdagen den 31 juli.

LÄS MER: Hodgson tillbaka till Örjans vall