Marcus Antonsson gör sin debut i återkomsten i HBK mot Landskrona på fredagskvällen. En match som HP direktsänder.
Marcus Antonsson gör sin debut i återkomsten i HBK mot Landskrona på fredagskvällen. En match som HP direktsänder.

HP direktsänder Antonssons comeback i HBK: ”Fortsätta flowet”

Marcus Antonsson går direkt in i startelvan för HBK i fredagens träningsmatch mot Landskrona Bois. Och HBK-värvningens comeback direktsänds i HP-TV.
– Det var roligt. Det känns skönt att bara mala på, säger Marcus Antonsson.

ANNONS
|

Det blir snabba ryck för Marcus Antonsson i återkomsten till Halmstads BK.

Efter att ha genomfört en första träning i Kombihallen väntar debuten i återkomsten redan på fredagskvällen hemma mot Landskrona Bois.

– Det är jättebra att få lira i morgon så jag får fortsätta flowet, det är det man vill och min kropp mår bäst av det också. Bara bra att man kan få spela matcher desto snabbare kan man bygga relationer här och lära känna varandra på planen, säger Marcus Antonsson.

Formellt sett blir HBK-värvningen spelklar om ett par dagar, men Malmö FF:s sportchef Daniel Andersson har gett klartecken för att HBK får använda Antonsson direkt.

ANNONS

– Överhuvudtaget har dialogen med Malmö FF varit väldigt god, säger HBK:s manager Magnus Haglund som är helnöjd med att få sin anfallsvärvning på plats.

– Det känns givetvis väldigt bra. Vi får in en erfaren spelare med spetskvaliteter och dessutom en hemvändare. Det är många saker som känns rätt.

– Och vi får faktiskt in en startspelare för Malmö FF. Det är ganska fantastiskt.

Haglund om hemvändare: ”Blir mer än legosoldat”

Antonsson blir den senaste i raden av tidigare HBK-spelare som återvänt till klubben under Magnus Haglunds ledning.

Varför är det så viktigt att få hem spelare som kan klubben tidigare tycker du?

– Man blir lite mer än en legosoldat. Man har kanske varit supporter till klubben som barn, kanske har släkt och vänner som brinner för klubben. Det gör att man kanske plockar ut ännu lite mer av sig själv när det betyder lite mer. Vi har några väldigt fina exempel i truppen redan och vill bygga truppen med egna akademispelare som bas och sedan hemvändare och en och annan spetsspelare.

Antonsson får varsin halvlek med Boman och Karim

Mot Landskrona kommer Marcus Antonsson spela med både Mikael Boman och Sadat Karim. Första halvlek med Boman, andra med Karim.

– De får varsin halvlek med Marcus så att han kommer in i det fortast möjligt.

ANNONS

– Men jag har väldigt rimliga förväntningar på honom i första matchen. Det handlar mer om att han får bekanta sig med sina lagkamrater och jobba med sina relationer på plan. Men över tid tror vi väldigt mycket på Marcus i vår miljö.

Hur ser du annars på mötet med Landskrona?

– Det blir en bra match. Det är ett extremt spelande lag och vi lär testas i vårt försvarsspel ordentligt samtidigt som vi får se vad vi får för möjligheter att uträtta saker framåt för egen del.

FAKTA Så startar HBK mot Landskrona

Malkolm Nilsson Säfqvist - Phil Ofosu-Ayeh, Andreas Johansson, Edvin Kurtulus, Andreas Bengtsson - Erik Ahlstrand, Joel Allansson, Amir Al-Ammari, Simon Lundevall - Mikael Boman, Marcus Antonsson.

Läget i laget: Emil Tot Wikström har en känning och vilar. Annars är alla friska A-truppspelare uttagna. Samuel Kroon, Viktor Ljung och Jonathan Svedberg är på skadelistan.

Se Antonssons debut i HP-TV

HP börjar sändningen vid 17.45. Avspark i matchen är kl. 18.00.

Kommentator: Matthias Bengtsson.

LÄS MER:Marcus Antonsson återvänder till HBK

LÄS MER:Haglunds höga spel gav HBK-jackpott och Antonsson i vinst

LÄS MER:Så ska HBK etablera sig i Allsvenskan

LÄS MER:Publik släpps in på HBK:s premiär: ”Otroligt positivt!”

ANNONS