Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/2

HBK vill köpa tid på träningslägret för nya förstärkningar

Favorit i repris, men snäppet vassare. För ett år sedan åkte Halmstads BK till träningslägret i spanska Salou söder om Barcelona som ett Superettanlag. Nu kommer HBK tillbaka, men återigen med allsvensk status.

– Därför förlänger vi också lägret med tre dagar för att få så bra förberedelser som möjligt. För senast var det mycket bra planer och bra boende, säger HBK-tränaren Janne Jönsson inför avresan.

Med sig har han förutom den tidigare ledarstaben även den nye assisterande tränaren Igor Krulj samt utöver A-truppen den unga kvartetten Rasmus Wiedesheim Paul, Ardian Berisha, Simon Andersson och Oliver Bryneus.

Dessutom japanen Kosuke Kinoshita som efter alla turer har signerat kontraktet – dock till en början bara på sex månader.

– Vi ville ha det så. Nu är ”Koske” helt frisk, men hans långa skadehistorik under åren i Tyskland gör att vi ändå vill se honom mer innan det, förhoppningsvis, i sommar blir ett längre kontrakt, förklarar Janne.

Även den holländske jokern Andre Ntambue finns med till Salou efter att ha övertygat under den gångna veckan både på träningen och i inhoppet mot Öster.

– Ja, han ser såpass intressant ut med sin speed och explosivitet att vi vill fortsätta studera honom, säger Jönsson som i första hand ser Ntambue som en kantspelare, men även ett alternativ på topp.

Men även om HBK-tränaren gärna ser att både Kinoshita och Ntambue överraskar och tar för sig så är det upptill det ändå allsvensk rutin som truppen behöver injiceras med.

329 allsvenska matcher från start – det är vad trion Jesper Westerberg (178), Fredrik Liverstam (83) och Ivo Pekalski (68) står för.

Medan resten av truppen tillsammans har – 25 allsvenska matcher från start...

I det perspektivet blir Nikolai Alhos 49 startmatcher i den högsta finska ligan och Alexander Ruud Tveters 19 i norska Tippeligan ovärderlig rutin.

– Med så många unga spelare och så mycket talang skulle det naturligtvis behövas in rutin och erfarenhet i laget. Därför vill vi köpa tid genom lägret för att där se vilka förstärkningar vi ska göra eftersom vi, trots allt, har en begränsad ekonomisk budget att förhålla oss till Och desto viktigare då att förstärka rätt, påpekar Janne med en ytterback och en anfallare högst på listan.

Dubbla träningspass står på programmet flera dagar förutom matchdagarna samt ett välkommet avbrott på lördag med besök på Camp Nou och matchen FC Barcelona–Atletico Bilbao.

Elfsborg på fredag och den kommande premiärmotståndaren Östersund på tisdag står på det egna matchschemat, där den lilla staden Salou tio mil söder om Barcelona är intagen av allsvenska fotbollslag då även Malmö FF, AFC Eskilstuna och Sirius är på plats.

– Så det finns ju gott om tillfällen att studera kommande motståndare också, inflikar Jönsson.