Simon Lundevall gjorde HBK:s tröstmål mot Landskrona Bois.
Simon Lundevall gjorde HBK:s tröstmål mot Landskrona Bois. Bild: ANDREAS SANDSTRÖM

HBK-veteranen Simon Lundevalls reducering var förgäves

En bedrövlig första halvlek och underläge med 0-3. Det blev bättre efter paus, men närmare ett reduceringsmål av Simon Lundevall kom inte HBK i U21-matchen borta mot Landskrona Bois.
– Vi tar med oss andra halvlek hem, säger HBK-tränaren Torbjörn Arvidsson.

ANNONS
|

U21-allsvenskan södra

Landskrona 3

HBK 1

(3-0)

Det började bra med en seger i premiären för HBK mot Värnamo i förra veckan.

Men gårdagens första halvlek vill nog de flesta inblandade glömma. Blåsvart ställde ett ungt lag på benen toppat med betydligt mer erfarna spelare som Dusan Djuric, Simon Lundevall och Alexander Berntsson.

Hemmalaget rann igenom vid flera tillfällen och målvakten Malte Påhlsson fick hämta bollen ur nätmaskorna vid tre tillfällen under de första 45 minuterna.

– Vi hade en vilja att ha hög press, men fick inte träff på Landskrona och var otydliga i vårt spel. Det såg ut som om vi inte hade något vidare självförtroende, suckar Torbjörn Arvidsson.

ANNONS

– Därför bestämde vi i paus att börja om från början och andra halvlek är väldigt bra – vi växte mer och mer in i matchen.

Simon Lundevall reducerade när han tog sig förbi på vänsterkanten och satte 1-3 vid första stolpen efter ett skott utifrån.

Därefter radade HBK upp chanser, men hade inte det rätta flytet framför mål.

– Vi mötte Landskrona i fjol och då såg det lite likadant ut, men vi trodde på att vi skulle ta oss tillbaka i andra halvlek. Vi började vinna dueller och skapade bra möjligheter för ytterligare mål.

Nästa match för HBK:s U21-lag är mot Mjällby på Skedalahed 18 maj.

ANNONS