Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

HBK värvar svenskt från Norge

HBK har gjort klart med sitt tredje nyförvärv för sommaren. Innermittfältaren Pontus Silfwer, snart 26, har skrivit ett långtidskontrakt med klubben.

Efter att Johan Oremo och Höskuldur Gunnlaugsson värvats till HBK gjorde klubben intryck av att det inte skulle komma fler tillskott till spelartruppen.

Men under fredagskvällen meddelar klubben att man plockar in Pontus Silfwer, från norska Mjöndalen.

– Vi tyckte att vi behövde förstärka konkurrenssituationen på mitten, och han är en utav de spelare som vi följt en längre tid. Nu blev det läge att göra affär, och då gjorde vi det. Det gick ganska snabbt på slutet, som det brukar göra, säger HBK:s ordförande Tony Karlsson till HP.

Silfwer spelar alltså centralt på mittfältet. Samma position som Rebin Asaad, som tidigare under sommaren lämnade klubben för Hammarby, och Aboubakar Keita, som är i klubben på lån från FC Köpenhamn.

– Han är en modern innermittfältare. Han är stark, väldigt bolltrygg och har bra fötter. Han vill gå framåt och hitta lösningar i offensiven. en spelartyp som vi är intresserade av, fortsätter Karlsson.

25-åringen har tidigare mött HBK som motståndare i Superettan. Mellan 2013 och 2016 spelade han nämligen i IK Frej.

– Vi har sett honom i Frej och haft det jobbigt mot honom. Han har blivit bättre för varje år, och tagit ytterligare kliv sedan han flyttade till Norge. Vi tror att han har en väl fungerande allsvensk nivå.

I höstas gick Pontus Silfwers kontrakt med IK Frej ut, och han lämnade klubben för att bli utlandsproffs. Han skrev då ett tvåårskontrakt med Mjöndalen.

Där blev han utsedd till klubbens lagkapten, och gjorde två mål på sjutton matcher i norska ligan.

Han ska också ha blivit rankad som Norges bästa nyförvärv och så sent som i maj ryktades han vara på gång till Sarpsborg, tvåa efter Rosenborg i den norska högstaligan.

Men tiden i Norge blev alltså ändå inte särskilt långvarig. Silfwer har skrivit ett långtidskontrakt med HBK, som går ut i december 2020.

Nyförvärvet kommer inte finnas med i truppen som ställer upp mot Jönköpings Södra i dag. Mittfältaren kommer se matchen från läktaren, och börjar träna med resten av laget på söndag.

HP har försökt nå Pontus Silfwer utan framgång.

Fler lokala sportnyheter hittar du här