HBK tvingas träna inomhus – Haglund missnöjd: ”Allvarligt”

Halmstads BK möter IFK Göteborg i försäsongens tredje match – med endast två pass på fullstor plan på två veckor. Då är HBK:s manager Magnus Haglund kritisk mot förutsättningarna i Halmstad.
– Våra träningsförhållanden är inte bra nog, säger Magnus Haglund.

ANNONS
|

Fyra veckor in på försäsongen väntar HBK:s tuffaste utmaning hittills borta mot IFK Göteborg på fredagseftermiddagen.

– Det är en mycket intressant match. Vi åker till Göteborg och ska göra våra grejer mot ett väletablerat och bra allsvenskt lag. Det blir spännande och bra material för oss att utvärdera och dra lärdomar ifrån med drygt två månader till premiären, säger Magnus Haglund.

– Vi möter ett jättebra lag med profilstarka spelare på varje position.

Haglund: ”Inga konstgräsplaner som pallar det”

Lika nöjd är inte HBK:s manager med förberedelserna inför matchen.

Torsdagens träning skedde inomhus i Kombihallen (som inte har en fullstor plan) precis som varit fallet hela veckan. De senaste två veckorna har HBK bara kunnat träna utomhus på fullstor plan två gånger, konstaterar Haglund.

ANNONS

Anledningen är att det inte finns några uppvärmda konstgräsplaner i Halmstad kommun.

– Förra året i januari och februari var det inga problem för det var plusgrader hela tiden. Men nu när det har varit minus varje natt i ett par veckor så har vi inga konstgräsplaner som pallar det, säger Magnus Haglund.

Inte ens den nya konstgräsplanen på Söndrums IP.

– Den är extremt känslig för kyla. Situationen att bedriva fotbollsträning på vintern är inte bra nog i Halmstad. Vi är i högsta ligan och konkurrerar med andra klubbar som har helt andra förutsättningar att bedriva träning och just träningen är så viktig för oss för det är vårt sätt att konkurrera. Men då behöver vi åtminstone en plan i kommunen som hade kunnat erbjuda de förutsättningarna men det har vi inte.

Av samma anledning undersöks därför också nu om nästa lördags träningsmatch hemma mot Varbergs Bois ska flyttas till Borås arena.

HBK letar ytterback och mittfältare

Jämfört med segermatchen senast mot Falkenbergs FF är Joel Allansson tillbaka i matchtruppen där även U19-spelarna Johan Gudmundsson och Melvin Sjöland ingår.

Och högerbacken Phil Ofosu-Ayeh, 29, som tränat med HBK i två veckor.

– Det har gått bra. Framför allt håller han väldigt bra fysiskt och har fått en halvlek där han har gjort det bra. Det blir som för alla andra ett större test i morgon och det blir väldigt intressant att se var han står mot den typen av motstånd.

ANNONS

Eftersom Viktor Ljung inte är helt redo för spel efter sin korsbandsskada i fjol och Jonathan Svedberg blir borta den här säsongen av samma anledning tittar HBK just nu på att förstärka på ytterbackspositionen och centralt mittfält.

– Hade Viktor varit helt klar i dag hade vi kanske resonerat annorlunda, men nu får vi se till att vi har tillräckligt med spelare när vi går in i Allsvenskan. Behovet av en ytterback och en innermittfältare är ju stort, säger Magnus Haglund.

– Phil är med i den leken, sedan får vi se var det landar.

ANNONS