Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
HBK-jubel. Fredrik Olsson, Nicolai Alho och Alexander Ruud Tveter klappar om varandra sedan Olsson spikat slutsiffrorna till 3–1 mot Superettanlaget Trelleborgs FF.

HBK-tränaren: ”En seger med mersmak”

Nyförvärven Nicolai Ahlo och Kosuke Kinoshita gjorde varsitt mål när Halmstads BK vann i träningsspelet mot Trelleborgs FF. – En seger med mersmak, säger HBK-tränaren Janne Jönsson.

Träningsmatch
HBK    3
Trelleborg    1
(2-0)

Halmstad letar efter självförtroende efter 0–7-smällen i Norrköping häromveckan och på Skedalahed tog den allsvenska nykomlingen ett nytt positivt steg i 3–1-segern mot Trelleborg.

En vinst som med bättre skärpa framför mål faktiskt kunde ha blivit något större.

– I första halvlek var det disciplinerat. Vi spelade tajt och klokt även om vi inte hade något riktigt flyt i spelet, men i stället var vi farliga i omställningsspelet, analyserar Janne Jönsson.

Han fortsätter:

– I andra lyckades vi bättre med ett mer varierat spel där vi vågade hålla i bollen mer.

Trelleborg började optimistiskt och var piggare den första kvarten, men så plötsligt slog HBK blixtsnabbt om från försvar till anfall. Nicolai Ahlo fick skottläge och krutade hur snyggt som helst in 1–0 från 20 meter.

– Jag hade ingen annan tanke än att skjuta och jag fick bra knorr. Det är alltid viktigt för självförtroendet att göra mål, säger Nicolai Alho.

HBK fortsatte sedan att skapa en del framåt samtidigt som laget var kompakt bakåt.
Tre minuter före paus kom nästa mål. Alexander Ruud Tveter hittade fram med en djupledspassning till Kosuke Kinoshita, som sprang i från bortaförsvaret innan han avslutade med ett skott i bortre hörnet.

– Det fungerar bra på topp ihop med Tveter. Han går ner och hämtar mycket boll och låter mig springa i djupet, säger japanen, som nu fick starta efter att allt blivit klart med anfallarens kontrakt.

Kinoshita kunde mycket väl ha antecknat sig fler gånger i målprotokollet, men Trelleborgsförsvaret hann rädda framför eget mål vid flera tillfällen.

– Jag är här för att leverera och hade det varit en allsvensk match hade jag gjort fler mål, konstaterar han.

När de drygt 260 personerna på plats satt och väntade på 3–0 reducerade gästerna genom Salif Camara Jönsson, men i 78:e minuten avgjorde inhopparen Fredrik Olsson matchen när han stötte in bollen från nära håll.

I slutminuten fick sedan Alho syna det röda kortet efter rena överkörningen av en trelleborgare.

– Jag var tvungen att stoppa honom eftersom han hade fått fritt fram. Jag hade glömt att jag fått ett gult kort tidigare, säger Nicolai.

Finländaren gjorde en av sina bästa insatser så här långt i HBK-tröjan och var inblandad i mycket - speciellt i första halvlek.

– Det tar lite tid att komma in i ett nytt lag och nu är jag mer van vid mina medspelare och hur Janne vill spela.

För HBK återstår nu bara en träningsmatch (med ett kombinationslag) mot Ängelholm på måndag och genrepet på lördag mot Elfsborg på Sannarps A-plan innan Allsvenskan drar i gång.

Fler lokala sportnyheter hittar du här