Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/2

HBK testar spelare - kan vara klara på fredag

Halmstads BK har meddelat att klubben jagar mittfältare. Under onsdagen fanns tidigare FFF-anfallaren Lord Ofosuhene och FCK-talangen Marcus Mathisen på plats för tre dagars provspel på Örjans vall. De kan redan på fredag vara klara för bollklubben.

– Det kom lite plötsligt med Lord (Ofosuhene), men det var okej, medan Marcus (Mathisen) förstärkte en positiv och bra bild som jag hade innan. Marcus kan täcka upp för två roller, både som mittback och central mittfältare, säger HBK-tränaren Janne Jönsson efter spelarnas första träning med laget.  

Bollklubben letar ersättare till Junes Barny och Mohammed Ali Khan som lämnat. Under onsdagens träningspass, på ett soligt, men lätt blåsigt Örjans vall, fanns två nya ansikten på plats för att spela till sig kontrakt.

Falkenbergs tidigare inlånade ghananske anfallare Lord Ofosuhene visade upp sina kvalitéer från vänster- och högerkanten, medan danske FC Köpenhamn-mittbacken och mittfältaren Marcus Mathisen lirade på innermittfältet.

– Jag tycker att träningen gick bra, även om det var mycket nytt. Jag är här för att jobba hårt för att komma till klubben. Jag vill vara en del av laget och hjälpa klubben till Allsvenskan, säger Lord Ofosuhene.

Ofosuhene var under våren utlånad till FFF, men bröt, i sin tredje match med klubben, foten. Lånet löpte ut i juli och han blev klubblös, men fortsatte att rehabiliteringsträna med laget. I veckan tränade han med Halmia och var nära en övergång, vilket gick i stöpet. 

Nu har i stället HBK möjlighet att värva 22-åringen. 

– Han är extremt snabb. Han ger oss därmed ett alternativ att utnyttja det. Det är alltid ett bra vapen, även om han också har bra teknik och är en intressant spelare, säger HBK-klubbchefen Fredrik Andersson.

För Mathisen handlar det troligen om ett lån över säsongen. Han har haft svårt att få speltid i danska storklubben, där han har tuff konkurrens i backlinjen och på mittfältet. Han gjorde i fjol fyra ligamatcher för klubben, men har i år blivit utan speltid. 

– Jag har utvecklats mycket genom att träna med många bra spelare, men samtidigt kommer det till en punkt när det inte bara går att träna utan att spela några matcher, säger 20-årige dansken. 

Han tror och hoppas på ett lån. 

– Jag hoppas att jag kan få lite matcher i benen här. Jag tycker att det är en hög nivå och det kändes bra på träningen, säger Mathisen. 

Spelarna ska först och främst träna med laget på torsdag och fredag innan HBK tar beslut om en fortsättning. 

– Vi tar beslut efter de här dagarna. Vi får känna efter lite grann efter fredagens träning, säger Janne Jönsson. 

Om Mathisen får bestämma blir det dock spel redan på lördag mot Ljungskile på bortaplan, även om det möjligen är lite orealistiskt. 

– Jag hoppas på att spela redan på lördag, men jag tror inte det. Det blir väl i så fall nästa match. Man kan alltid hoppas, ler han.

Fler lokala sportnyheter hittar du här