HBK tappade ledning och poäng mot jumbons tio man

Publiken var tillbaka på Örjans vall utan coronarestriktioner. Men 3 117 åskådare fick se Halmstads BK tappa en ny 1–0-ledning till kryss och få ett segermål bortdömt i viktiga bottenmötet mot jumbon Östersund – som avslutade matchen med bara tio man.
– Det känns inte riktigt som att jag är offside, säger Joseph Baffo.

ANNONS
LocationÖrjans Vall||

HBK 1

Östersund 1

(1–1)

Det var Joseph Baffo, mittbacken, som petade Sadat Karims nick efter hörna över mållinjen till vad som kunde ha blivit ett avgörande 2–1-mål i 72:a minuten.

Men den assisterande domaren vinkade för offside. Möjligen hade bollen gått i mål även om Baffo inte hade rört den.

Baffo själv säger:

– Jag har inte sett reprisen. Men det känns inte riktigt som att jag är offside, utan jag kommer efter att han har skarvat den och fullföljer löpningen där.

Ångestmötet i bottenstriden blev en ny tillställning där HBK spelade bra och skapade tillräckligt med målchanser (16–4 i avslut) för att vinna, men återigen brast i effektiviteten framåt.

ANNONS

– Vi kör över dem. Det är egentligen bara ett lag på planen i dag. När man gör sådana här insatser så måste man bara få med sig tre poäng. Det finns inget annat, menar Joseph Baffo.

Karim gjorde 1–0-målet

Det enda mål som HBK gjorde kom i 40:e minuten. Sadat Karim startade ett anfall på mittplan, Emil Tot Wikström drev upp bollen till vänster, Joel Allansson överlappade och spelade in till Karim, som tofflade in 1–0 från straffpunkten.

Dryga minuten senare var det nära 2–0 när Östersunds påfallande släpphänte målvakt Aly Keita tappade ett inlägg rakt framför fötterna på Karim, men HBK-anfallaren hade redan gett upp situationen.

I stället kvitterade Östersund i 43:e minuten. Jämtarnas specielle målskytt Blair Turgott spelades fri av Felix Hörberg i djupled och tunnlade in 1–1 mellan benen på Malkolm Nilsson Säfqvist.

– Vi bjuder helt enkelt på deras mål. Jag tror att vi någonstans försöker sätta en offsidefälla, men övriga inte ser att någon upphäver den, säger Baffo.

Nilsson Säfqvist hade tidigare gjort en strålande benparad på ett närskott från Malcolm Stolt, som fick ett jätteläge vid målområdeslinjen sedan bollen studsat snett i HBK:s försvar.

Armbåge i skallen på Baffo

Samme Stolt satte en armbåge i skallen på Baffo och visades ut efter sitt andra gula kort i 76:e minuten. Men HBK lyckades, trots sex tilläggsminuter, inte utnyttja det numerära övertaget till att få in ett segermål.

ANNONS

Krysset betyder att Bollklubben nu har spelat oavgjort i åtta av elva hemmamatcher i år.

– Det är många poäng vi har tappat, och det känns som att det alltid har fallerat lite på målsnöret, suckar Baffo.

– Vi har flera klara lägen till att döda matchen och vi måste förvalta dem. Om vi ska kunna spela i Allsvenskan 2022 så kan vi tyvärr inte hålla på så här – speciellt inte i sådana här matcher som är otroligt viktiga för oss.

Fakta: Så spelade HBK

Malkolm Nilsson Säfqvist – Edvin Kurtulus, Andreas Johansson, Joseph Baffo, Andreas Bengtsson – Samuel Kroon, Joel Allansson, Amir Al-Ammari, Emil Tot Wikström (Erik Ahlstrand, 77) – Sadat Karim (Mikael Boman, 89), Marcus Antonsson.

LÄS MER:Bolljakten: Så skötte HBK:arna sig mot Östersund

LÄS MER:”Förr eller senare lossnar det och då gör vi fem i en match”

LÄS MER:Det är inte måltorka längre, HBK – det är allvarlig målkramp!

LÄS MER:Matchdags: Han är tillbaka i HBK mot Östersund

TV: Publik på sporten igen

ANNONS