HBK-supportrar rasar mot spelschemat: ”Ett skämt”

Elva av tretton matcher på måndagar, tisdagar eller torsdagar. Det jäser bland supportrarna sedan Halmstads BK:s spelschema under första halvan av Superettan blivit känt.
– Det är en besvikelse att de som sätter spelschemat inte utgår ifrån de som faktiskt får våra ligor att leva – supportrarna, säger Jesper Bernhed Uhlén, ordförande i Bollklubben Support (BKS).

ANNONS
LocationÖrjans Vall||

Svenska Fotbollförbundet och Svensk Elitfotboll (SEF) har släppt det fastställda spelschemat för de 13 första av Superettans 30 omgångar.

För Halmstads BK:s del innebär det endast två lördagsmatcher fram till mitten av juli. Resterande elva matcher, varav sex på bortaplan, spelas på måndagar, tisdagar eller torsdagar.

HBK inleder borta mot Örgryte tisdagen 5 april innan Norrby kommer till Örjans vall för hemmapremiären måndagen den 11 april. Senare väntar även veckomatcher borta mot exempelvis Dalkurd i Uppsala (18 april, som dock är annandag påsk), Örebro (26 april) och Skövde AIK (9 maj).

Hård kritik på sociala medier

Kritiken har inte varit nådig från HBK-supportrar på sociala medier. ”Inget annat än ett skämt”, ”supporterfientligt” och ”kommer alltså inte kunna följa mitt lag den här säsongen i stort sett” är några omdömen.

ANNONS

Bollklubben Supports ordförande Jesper Bernhed Uhlén är en av kritikerna.

– Vi förstår att det finns många olika parter som vill ha sitt finger med i kakburken och bestämma. Men i slutändan så handlar det om att vi vill ha så mycket publik som möjligt på matcherna, och att elva av tretton matcher för HBK – om vi bara utgår från det – är på vardagar gör inte att vi får mer publik till våra matcher, säger han.

”Ett jättejobb att göra”

Jesper Bernhed Uhlén är även styrelseledamot i Svenska Fotbollssupporterunionen (SFSU).

– Kollar man på Allsvenskan så finns det klubbar där som har det lika illa som oss i stort sett. Där har Svenska Fotbollförbundet, SEF och SFSU ett jättejobb att göra i att faktiskt hitta ett samarbete. Det finns en utsago att vi ska ha ett samarbete när det kommer till spelscheman och att man ska försöka hitta ett tillvägagångssätt som gör att alla i största möjliga mån är nöjda med spelschemat. Men så är det inte nu, säger han.

Hur skulle ett idealiskt spelschema se ut?

– I SFSU har våra medlemmar sagt att vi vill ha så mycket helgmatcher som möjligt. Det är det som vi har att arbeta efter, och det är samma sak i BKS, att vi vill ha så många matcher som gör att vi kan åka på så mycket matcher som möjligt.

ANNONS

HP har sökt Halmstads BK:s klubbchef Jesper Westerberg utan framgång.

Fakta: Så spelar HBK i Superettan

Så här ser Halmstads BK:s spelschema ut under de tretton första omgångarna i Superettan. Omgång 14–30 fastställs senare.

Tisdag 5 april (19.00): Örgryte–HBK.

Måndag 11 april (19.00): HBK–Norrby.

Måndag 18 april (17.00): Dalkurd–HBK.

Tisdag 26 april (19.00): Örebro–HBK.

Tisdag 3 maj (19.00): HBK–Östersund.

Måndag 9 maj (19.00): Skövde AIK–HBK.

Lördag 14 maj (15.00): HBK–AFC Eskilstuna.

Torsdag 19 maj (19.00): Öster–HBK.

Måndag 23 maj (19.00): HBK–Brommapojkarna.

Lördag 28 maj (15.00): Västerås SK–HBK.

Tisdag 28 juni (19.00): HBK–Trelleborgs FF.

Tisdag 5 juli (19.00): HBK–Jönköpings Södra.

Tisdag 12 juli (19.00). Landskrona–HBK.

LÄS MER:Malkolm Nilsson Säfqvist får HP:s dribbler: ”Utan den resan hade jag inte varit den jag är i dag”

LÄS MER:HBK-supporter eldade med bengal – döms till dagsböter

TV: Se höjdpunkterna från derbyt mellan HBK och Varbergs Bois:

ANNONS