Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Uddamålsseger. Halmstads BK fick i går kväll fira fjärde 1-0-segern för säsongen. Norske anfallaren Alexander Ruud Tveter (i mitten) klev fram i andra halvlek och avgjorde matchen med sitt mål på Örjans vall.

HBK stod för "vårrepris" - när det blev vinst

Halmstads BK är återigen tillbaka på vinnarspåret. Laget visade i går kväll upp en repris från i våras, där tajt defensiv och effektiv offensiv betydde vinst. Så var det i går med.

– Jag tycker att vi vann rättvist. Jag ville egentligen se mer av anfallsbilderna från Värnamo-matchen, men ibland vinner man på andra sätt. Det är jämnt och tufft, säger HBK-tränaren Janne Jönsson.

Bollklubben inledde första halvlek tafatt. Kanske var det den gassande solen eller möjligen att spelarna var tagna av att allvaret var igång igen. Laget hade svårt att få fart i uppspelsfasen och fastnade allt som oftast på mittplan. 

Ängelholm var desto bättre. Skåningarna hade mycket boll och var inte rädda för att ställa om. Anfallsparet Ryan Finley och Vladica Zlojutro hade båda ett par fina lägen, men var alldeles för ineffektiva. Första halvlek slutade mållös.

– Jag är rädd för att det blev lite för mycket "pretty-pretty" och lite för omständligt. Vi pratade i halvlek om att vara lite mer direkta och ha lite avkall på finliret. Det gjorde att vi fick utdelning i första minuten.

HBK-supportrarna på sittplats hade knappt hunnit sätta sig ner förrän de fick ställa sig upp igen och fira ledningsmål. Alexander Ruud Tveter tog i 46:e minuten emot en boll utanför straffområdet och placerade in bollen intill ena stolproten, i mål. Inte speciellt rättvist, men en nytändning för hemmalaget. 

– Han kliver fram och är klinisk. Han har en stor betydelse för oss och var även väldigt trevlig i Värnamo-matchen, där han var inblandad i mycket och gjorde bra ifrån sig. 

HBK fortsatte därefter med enkelt spel. Hemmaspelarna rörde inte till det offensivt. De anföll i gamla spår längs kanterna och tog skott utifrån. Alexander Henningsson och Sead Haksabanovic var båda nära mål med vassa avslut.

– Vi spelade lite annorlunda än vad vi önskade i utgångsläget, men det kan vara en styrka. Vi utnyttjade att dem tröttnade lite fysiskt.

Bortalaget gjorde ett par tappra försök till kvittering, men kom inte närmare än ett bortdömt mål, där en bortanick dömdes bort för att bollen även tog på spelarens arm. 

HBK höll i igen bakåt och bärgade, efter ett par svettiga slutminuter, fjärde 1-0-segern för säsongen. Det innebär nytt, gott själförtroende och ett kliv upp i tabellen. HBK visade inte bara vårspel på planen - även på placeringen i tabellen. Laget är nu är på andra plats bakom serieledande Sirius. 

– Jag tycker att det är nyttigt att ta med sig det här spelet, när det kanske inte går att helt spela sig framåt. Vi var samstämmiga i andra halvlek, även om jag önskade fler Värnamo-bilder. Då finns det andra sätt att avgöra matcher. 

Fler lokala sportnyheter hittar du här