Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

HBK-stjärnan röntgad dubbelt – missar sista tre matcherna

Skadade HBK-mittfältaren Samuel Kroon har börjat träna lätt med truppen.
Men det blir ingen comeback innan EM för poängspelaren.
– Vi tar det säkra före det osäkra, säger HBK:s sjukgymnast Simon Bakkioui.

Samuel Kroon var, med 7 mål och 11 assist, en av nyckelspelarna när HBK vann Superettan i fjol, men har missat de fem första omgångarna i Allsvenskan efter att ha fått nya problem med en spricka i en ryggkota (samma skada höll honom borta i tre veckor i vintras) och tvingades bryta det allsvenska genrepet mot Elfsborg i början av april.

Då pekade det mesta på att mittfältaren skulle missa samtliga åtta matcher innan det stundande EM-uppehållet, men på slutet har Kroon kunna stegra sin träning och även vara med på vissa lättare övningar med övriga HBK-truppen.

Under måndagen genomgick Samuel Kroon två röntgen för att få närmare besked om sin status. Även om svaret dröjer till tisdagen så är

Simon Bakkioui är säker. Det blir inte någon comeback i de tre matcher som återstår, mot Mjällby, Elfsborg och Degerfors.

– Han är mycket bättre, han tränar med oss, löper och har börjat sparka på bollen, men det är inte hundraprocentigt ännu. Det är min tolkning. Han är inte tillbaka förrän efter uppehållet, säger Simon Bakkioui.

Han behöver mer tid?

– 100 procent. Hade det varit en muskel så hade vi kunnat köra, men området är så känsligt för hans liv som privatperson.

– Han kommer träna innan EM, han ska försöka komma till 80-90 procent belastning innan EM, men att spela match blir ändå efter uppehållet.

– Efter EM kan jag nästan garantera dig att han är tillbaka. Då har vi haft den tiden man säger, 8-12 veckor, på oss. Vi tar det säkra för det osäkra.

Samuel Kroon själv är inställd på att det blir så.

– Jag har inte ont i vardagen, men frågan är om det är läkt. Är det 100 procent läkt är jag uttagningsbar direkt, men är det inte läkt är det lika bra att ta uppehållet, säger mittfältaren.

– Det är bara att gilla läget.

Han erkänner att det är tungt att följa laget från sidan.

– Jag känner att man vill vara med så mycket och känner att man kan vara med och bidra till laget. Det är jättejobbigt att vara på sidan, framför allt på matchdagar känner man att man är skadad. Samtidigt som man blir ännu mer taggad tills man är tillbaka och kan försöka hjälpa laget att vinna vår plats i Allsvenskan till nästa år också.

Dusan Djuric tillbaka i träning efter ryggproblem

Under måndagens träning var även Dusan Djuric tillbaka efter att ha missat förlustmatchen mot Örebro (0-1) på grund av en låsning i ryggen.

– Jag vet inte varför eller hur det blev så men jag var väldigt stel i några dagar. Men nu är det bra och jag stegrar lagom med träningen, säger Dusan Djuric som ändå tog det lite lugnt under måndagsträningen.

– Men i morgon ska jag köra hela passet.

Phil Ofosu-Ayeh opererad

Korsbandsskadade Phil Ofosu-Ayeh genomgick sin operation för 1,5 vecka sedan och är igång med sin rehabilitering.

– Vi är i första fasen där man bara ska köra rörlighet och kunna gå normalt och stödja på benet. Det är för tidigt för att uttala mig om framtiden, men han är i Halmstad och tränar varje dag, säger Simon Bakkioui.

LÄS MER: Förre HBK-tränaren: ”Jag och IFK var färdiga med varandra”

LÄS MER: Bolljakten: Så skötte sig HBK:arna mot Örebro

LÄS MER: Inget segerfirande för 30-årsjubilaren Antonsson

LÄS MER: Efter HBK:s nya bortaförlust: ”Vi är inte tillräckligt bra”

Fler lokala sportnyheter hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!