Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

HBK-stjärnan har gett sig in i modebranschen

28 år gammal har Joseph Baffo hittat inte bara en utan två plattformar han trivs med.
Vid sidan av fotbollen har HBK-stjärnan lanserat två företag i modebranschen i vinter.
– För mig är det viktigt med åren att göra något vid sidan av fotbollen, säger mittbacken.

Starten på tävlingssäsongen blev inte vad någon i HBK hoppats på.

Förlust med 2–0 hemma mot Gais betyder att HBK har pressen på sig att vinna lördagens cupmatch mot Västerås SK. Men även om Joseph Baffo vill vinna varje match tycker han att det är viktigt att se helheten med en månad kvar av försäsongen.

– Malmö förlorade också och så är försäsongen. Den är lång, det är nu lag får känna på varandra och förbereder sig inför den kommande säsongen, säger den rutinerade mittbacken.

– Samtidigt vet vi vad vi kan. I slutändan handlar det om att jobba med oss själva och göra allt vi kan för att komma så förberedda som möjligt till den kommande säsongen i Allsvenskan. Det är viktigast i slutändan även om det inte hade varit fel att gå långt i cupen och till och med vinna den om man får drömma lite. Samtidigt tror jag hela Halmstad förstår att vi är tillbaka i finrummet och om det inte går hela vägen här så är det väl okej på något sätt även om man som fotbollsspelare aldrig vill förlora.

– Det är när det verkligen drar igång som vi ska försöka ligga på topp.

Själv känner Joseph Baffo att formen bara känns bättre och bättre. Fjolåret var det första på ett par år där han fick spela kontinuerligt efter ett par skadefyllda säsonger.

I vinter hade han flera val, men i slutändan förlängde han med HBK där han känner att han mår bra.

– Det fanns en del intresse från olika håll, men jag är 28 år. Att få komma hit och känna att man är hemma, ha familj och vänner runt omkring sig... Det kommer alltid väga tyngre än det materiella.

Har startat två företag i modebranschen

För Joseph Baffo handlar vardagen inte heller längre bara om fotboll.

I vinter har han tillsammans med några vänner gett sig in i modebranschen genom att lansera inte bara ett – utan två företag.

– Ja, F-ked Society som är mest för män med schyssta kläder, jeans och kepsar. Och ett accessoar-företag som heter Rocco Santini där vi säljer veganska produkter som ryggsäckar och necessärer, berättar Joseph Baffo.

– Det är kul. För mig är det viktigt med åren att göra något vid sidan om fotbollen. Det har gått jättebra och jag hoppas att det fortsätter så.

Var kommer ditt modeintresse ifrån?

– Jag har alltid varit modeintresserad och funderat på vad jag skulle vilja göra efter karriären. Man har rest mycket, sett en del och efter att jag kom hem från min rehabtid i USA vintern 2019 så satte jag mig ner med mina kompisar och diskuterade de här idéerna. Sedan kom pandemin så det blev lite speciellt, men nu är vi här och det kommer komma mer.

Är det kläderna eller entreprenörskapet som lockar dig mest?

– Både ock. Man gör något man tror på samtidigt som man får se på allt från ett annat perspektiv och annan miljö. Man får lära sig lite om marknadsföring, man får ha möten, välja tyger och design och skissa lite. Det är väldigt kul. Man får jobba med en kreativ sida utanför fotbollen.

Necessären fotbollsspelarens viktigaste accessoar

Vad är den viktigaste accessoaren som fotbollsspelare?

– Necessären, absolut! Det är där du har de viktigaste grejerna som dina parfymer, din kam, dina benskydd, tandborste och tandkräm. Det du behöver när du reser på bortamatcher. Jag tror att det är den viktigaste accessoaren för alla som är på resande fot.

– Och det viktigaste klädesplagget som fotbollsspelare måste vara schyssta byxor. Jag vet att majoriteten av fotbollsspelare gillar att vara uppdaterade med modet.

Så vem har bäst modesinne i laget i dina ögon?

– Oj, det var svårt. Det finns en hel del som klär sig bra. Dusan har bra smak, Samuel, Joel – och Malle chockar till det ibland.

Var hamnar du i den rankingen?

– Jag klär inte upp mig till träningen, men om man rankar så är jag absolut i topp, om inte först, säger Joseph Baffo med ett stort leende.

LÄS MER: Nytt bakslag för HBK – kuggen borta flera veckor

LÄS MER: HBK hoppas på lukrativa ungdomscupen i sommar

Fler lokala sportnyheter hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!