HBK-stjärnan missar premiären efter bakslag: ”Säkerhetsåtgärd”

HBK fortsätter kämpa med skador på backsidan. Nu står det klart att man blir utan nyckelspelaren Joseph Baffoe i premiären – vilket öppnar för en allsvensk debutant.
– Det är en säkerhetsåtgärd, säger HBK:s sjukgymnast Simon Bakkioui.

ANNONS
|

HBK-mittbacken Joseph Baffoe tvingades bryta träningsmatchen mot IFK Värnamo med en blödning i låret och stod sedan över genrepet mot Elfsborg för att kunna vara aktuellt för den allsvenska premiären mot AIK.

Under veckan har Baffoe testats i träning, men är inte tillräckligt återställd för att spela när HBK möter AIK på söndag.

– Baffoe har en blödning som han kände av när vi testade honom. Vi gjorde en säkerhetsröntgen för att vi trodde att det blivit bättre men det har inte blivit det utan det är status quo så vi kan inte köra på för det kan bli värre då. Det är en säkerhetsåtgärd, säger Simon Bakkioui.

ANNONS

Baffoe missar av allt att döma även bortamötet med Degerfors.

– Han missar två matcher. Men han ska skickas till Stockholm där de kör en specialbehandling för att det ska ta halva tiden.

Förhoppningen är därmed att Baffoe är tillbaka till hemmamötet med ett annat Stockholmslag, Djurgården, den 16 april.

Vad kan du säga om skadan?

– Det är vanlig överbelastning, inget annat. En blödning vilket betyder att hans kropp säger ifrån. Vi måste respektera det och låta det läka ihop.

HBK-kaptenen vilade: ”Tränar i morgon”

Andreas Johansson vilade från fredagens träning men väntas träna för fullt under lördagen.

– Han är hemma för att återhämta sig och är här 100 procent i morgon och tränar. Det är bara en säkerhetsåtgärd. Han behöver inte ett pass extra för att bli bättre. Han är bra som han är, säger Simon Bakkioui.

I genrepet mot Elfsborg där HBK höll nollan tog Gabriel Wallentin Baffoes plats bredvid Andreas Johansson. Nu kan det bli allsvensk debut på söndag mot AIK för mittbacken.

LÄS MER:HBK-kuggen Jonathan Svedberg i ”sitt livs form” efter hemskt år: ”Ångestladdat”

LÄS MER:Direktrapportering: HBK möter AIK i den allsvenska premiären

LÄS MER:AIK-stjärnan ser fram emot att få återse Halmstad

LÄS MER:Storpublik på premiären – klassas som högriskmatch: ”Målar inte fan på väggen”

ANNONS