HBK startade försäsongen 2021 – Haglund om nyförvärvsjakten

Två spelare saknades och två U19-löften visade upp sig när HBK inledde försäsongen 2021. Efter träningsstarten var Magnus Haglund tydlig med att det ska vara något extra om HBK ska förstärka.
– Vi är väldigt kräsna och noggranna om vi ska ta in något, säger HBK:s manager.

ANNONS
|

Halmstads BK startade försäsongen på konstgräset på ett regnigt och blåsigt Söndrums IP fem veckor efter fjolårets lyckosamma säsong avslutats.

– Det känns bra. Det var skönt att gå på ledighet efter en väldigt intensiv och krävande, men rolig säsong. Men när man varit ledig ett tag blir man sugen på att dra igång, säger Magnus Haglund.

Två spelare saknades på träningen. Sadat Karim som väntade på resultatet från ett coronatest efter att ha varit i Ghana över jul och nyår (kan vara tillbaka med laget redan under tisdagen) samt Viktor Ljung som gjort ett mindre ingrepp i sitt opererade knä och blir borta 2-3 veckor.

ANNONS

Haglund om värvningar: ”Vi är kräsna”

I stället fyllde U19-mittfältaren Johan Gudmundsson (lillebror till Gabriel Gudmundsson) och backen Eric Svensson (son till förre HBK-backen Rasmus Svensson) ut numerären.

– Just nu är vi 19 utespelare och två målvakter så det ger utrymme för att vi kan ge en hel del U19-spelare möjlighet att träna med A-laget och visa upp sig och på sikt försöka ännu mer, säger Magnus Haglund och fortsätter:

– Och så ger det så klart öppning för att kunna ta in ytterligare någon spelare. Om det blir aktuellt eller inte vet jag inte, men numerären ger i alla fall utrymme för det.

Hur mycket spanar du på marknaden?

– Vi spanar hela tiden och sedan är vi väldigt kräsna och noggranna om vi ska ta in något att det verkligen ska höja totalen.

Men vilken eller vilka positioner det handlar om vill inte Haglund gå in på.

– Vi tittar ganska brett egentligen. Hittar vi en spelare till rätt pris som gör laget bättre är det en intressant spelare nästan oavsett position.

Värnamo ersätter Hvidovre

Samtidigt är det också klart att det blir en ändring i den första träningsmatchen. Hemmamötet med danska Hvidovre den 23 januari blir i stället ett bortamöte med Superettan-nykomlingen IFK Värnamo samma datum på grund av restriktionerna kring coronapandemin.

ANNONS

– Den blir bra. Vi har tio matcher inplanerade varav tre cupmatcher. Fem matcher är mot allsvenskt motstånd där vi möter både 1:an (Malmö FF) och 2:an (Elfsborg) från 2020, det är fem matcher mot Superettan-motstånd. Det är ett bra schema som ger oss möjligheter att jobba på olika saker och utveckla oss, säger Magnus Haglund.

LÄS MER:Tränarikonen i HBK till slut – får en skräddarsydd roll

LÄS MER:HBK:s akademi prisas på nytt – tillhör en av landets bästa

ANNONS