Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/4

HBK släpper Rebin Asaad – gratis

Mittfältsreserven Rebin Asaad lämnar Halmstads BK för Hammarby. Utan övergångssumma. – Det bygger på att Hammarby tar över lönekostnaden, säger HBK:s ordförande Tony Karlsson.

Rebin Asaad, 22, kom till HBK från Ängelholm inför förra säsongen, men har i år bara fått spela fem matcher i Allsvenskan – samtliga som inhoppare.

Nu går flyttlasset till Stockholm och niondeplacerade Hammarby. Asaad har skrivit på ett 1,5-årskontrakt med option på förlängning i ytterligare ett år.

Anmärkningsvärt är att HBK släpper honom utan att kräva någon transfersumma – trots ett gällande avtal med Bollklubben.

HBK:s ordförande Tony Karlsson säger till HP:

– Rebin har varit en bit från startelvan och det är av den anledningen, för Rebins skull och för vår. Det handlar i första hand om att bli av med lönekostnaden och därför har vi inte bråkat med Hammarby eller agenten om något transferbelopp utan det bygger på att Hammarby tar över lönekostnaden.

Öppnar detta för att ni kan ta in ytterligare någon ny spelare utifrån?

– Vi har inte slutat jobba, så kan jag uttrycka det. Vi är väldigt klara över att vi vill ha in spelare så att vi blir mer hotande framåt. Och det behöver inte vara en forward. 

Rebin Asaad tränade med Hammarby redan på fredagen.

– Det känns som ett ganska bra klubbyte för min del. Hammarby verkar ha mycket på gång med en ny tränare och de vill börja spela en ganska fin fotboll på deras underlag inne på nya Söderstadion. Jag tror att det kommer att passa mig bra, säger han.

Hur ser du på våren och avslutningen i Halmstad?

– Det blev tyvärr som det blev. Vi ville spela en annan typ av fotboll nu när vi kom upp till Allsvenskan och då valde tränaren att satsa på andra och jag fick tyvärr inte riktigt min chans. Det blev som det blev. Men jag hoppas fortfarande att Halmstad klarar det och håller sig i Allsvenskan även nästa år.

Fler lokala sportnyheter hittar du här