HBK:s träningsderby mot Falkenberg inställt

Det blir inget försäsongsderby mellan Halmstads BK och Falkenbergs FF på tisdagskvällen.

ANNONS
|

Matchen ställdes in på måndagen sedan ett hårt skade- och sjukdomsdrabbat Falkenberg bara fått ihop 13 friska spelare.

HBK fick det definitiva beskedet efter sin träning på måndagslunchen.

– Det är så klart tråkigt. Vi har ju planerat för att spela match, vilket slår omkull vår balans lite grann. Vi missar tyvärr 90 minuter där jag skulle ha velat se några spelare som främst beroende på småskavanker inte har fått spela så mycket som jag skulle ha velat, säger tränaren Jens Gustafsson.

Anfallaren Mikael Boman skulle ha stått över mot Falkenberg efter den knäskada han ådrog sig mot Åtvidaberg i förra veckan, men hoppas vara tillbaka till HBK:s nästa match, som nu blir mot superettanlaget Assyriska i cupen på söndag.

ANNONS

– Inre ledbandet fick sig en törn, men det är mest att det gör ont. Tejpar jag knäet så ska det inte vara någon fara, säger han.

Nye mittfältaren King Osei Gyan från Viking Stavanger saknades på måndagsträningen.

– King är i Norge för att lösa sina praktiska saker som han har kvar där, säger Jens Gustafsson.

Allsvenska nykomlingen Falkenberg har inte mindre än elva spelare på skadelistan: David Svensson (rygg), Daniel Johansson (baksida), Matteo Blomqvist Zampi (korsband), Zlatan Krizanovic (korsband), Hampus Svensson (sjuk), Godsway Donyah (ljumske)

Stefan Rodevåg (fot), Andrés Thorleifsson (ledband i knä), Rasmus Sjöstedt (sjuk), Adam Eriksson (sjuk) och Johan Svahn (korsband).

– Hade det varit en seriematch skulle vi spelat, men vi hade en match i lördags och ska spela på lördag igen. I den fas vi är nu fungerar det inte, säger tränaren Henrik Larsson.

– I stället får vi två bra pass i morgon tisdag och det ser jag som positivt, tillägger han.

ANNONS