Halmstad BK:s U19-tränare Max Lindén återvänder till allsvenska Helsingborgs IF för att bli assisterande tränare.
Halmstad BK:s U19-tränare Max Lindén återvänder till allsvenska Helsingborgs IF för att bli assisterande tränare. Bild: KRISTER ANDERSSON

HBK:s P19-tränare lämnar – för allsvensk klubb

HBK:s U19-lag är bland Sveriges bästa. Men nu tappar man huvudtränaren Max Lindén som blir assisterande tränare i allsvenska Helsingborgs IF.
– När Max får möjlighet att bli andretränare i ett allsvenskt lag så vill vi inte stoppa honom, säger HBK:s akademichef Robert Nordström till klubbens hemsida.

ANNONS
|

HBK:s U19-lag har haft stora framgångar under året med en topp fem-placering i den nya nationella U19-serien och klubbens första seger i den internationella turneringen Karel Stegeman Toerneooi i början av juni.

Men nu förlorar man Max Lindén, som varit huvudtränare i P19 ett halvår. Lindén blir i stället ny assisterande tränare i allsvenska Helsingborgs IF - samma klubb som Lindén jobbat sju år i akademin för innan flytten över Hallandsåsen i vintras.

– Det är alltid tråkigt att en duktig medarbetare lämnar men när nu Max får möjlighet att bli andretränare i ett allsvenskt lag så vill vi inte stoppa honom, säger Robert Nordström till HBK:s hemsida.

ANNONS

För HBK gäller det att hitta en ny tränare till omstarten av seriespelet den 9 juli.

Max Lindén är glad att HBK släpper honom med kort varsel.

– Jag är väldigt tacksam att HBK i samförstånd löser detta på kort varsel, jag har haft ett halvår som varit otroligt givande och har trivts fantastiskt med alla ledare och spelare i klubben, jag önskar klubben stort lycka till framöver.

LÄS MER:HBK:s P19 vann internationell turnering – slog storlag: ”Mycket beröm”

LÄS MER:HBK knäckte Malmö FF: ”Kan rå på vilket lag som helst”

ANNONS