Phil Ofosu-Ayeh har spelat två träningsmatcher för HBK, men fick stå över cuppremiären mot Gais i väntan på att alla speltillstånd skulle gå igenom. Nu är backen spelklar.
Phil Ofosu-Ayeh har spelat två träningsmatcher för HBK, men fick stå över cuppremiären mot Gais i väntan på att alla speltillstånd skulle gå igenom. Nu är backen spelklar. Bild: KRISTER ANDERSSON

HBK:s nyförvärv är spelklar – kan debutera på lördag

Phil Ofosu-Ayeh fick inte spela cuppremiären mot Gais i söndags. Men nu är HBK:s nyförvärv spelklar och kan göra sin tävlingsdebut mot Västerås.

ANNONS
LocationÖrjans Vall||

HP berättade i lördags att försvarsnyförvärvet Phil Ofosu-Ayeh, 29, tvingades stå över HBK:s cuppremiär mot Gais (förlust 2–0) eftersom han inte var spelklar.

Tyskghanan, som bröt kontraktet med engelska Wolverhampton Wanderers i augusti, väntade fortfarande på de rätta tillstånden.

– Det är helt enkelt så att ett papper ska igenom engelska fotbollsförbundet och sedan Svenska Fotbollförbundet och det papperet har inte lämnat engelska fotbollsförbundet ännu. Vi räknar med att det ska bli klart under nästa vecka, sa HBK:s manager Magnus Haglund då.

Men nu är alla papper klara. HBK skriver på sin hemsida att Phil Ofosu-Ayeh är spelklar och därmed kan han göra sin riktiga tävlingsdebut för HBK i Svenska cupen mot Västerås (som bortaslog Malmö FF i sin cuppremiär) på lördag. Han har tidigare spelat två träningsmatcher, mot Falkenbergs FF och IFK Göteborg.

ANNONS

HBK är under press att vinna mot Västerås för att inte cupäventyret ska riskera att vara över för den här gången.

LÄS MER:Pappersstrul stoppar HBK:s nyförvärv från cupmatchen

LÄS MER:Skottskadat HBK åkte på en cupsmäll: ”Bara att ta lärdom”

LÄS MER:Haglund sprang ut besvikelsen: ”Ett brutalt effektivt Gais”

ANNONS