Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Rasmus Wiedesheim-Paul ses om av domaren Joakim Östling efter att ha blivit träffad av en boll i huvudet under matchen mot Akropolis. Bild: Krister Andersson/Bildbyrån
Rasmus Wiedesheim-Paul ses om av domaren Joakim Östling efter att ha blivit träffad av en boll i huvudet under matchen mot Akropolis. Bild: Krister Andersson/Bildbyrån

HBK:s nya smäll – Rasmus Wiedesheim-Paul kan missa Västerås-matchen

Först den snöpliga övertidsförlusten mot Akropolis.
Nu riskerar Halmstads BK:s att få klara sig utan huvudskadade målsprutan Rasmus Wiedesheim-Paul, 21, mot Västerås på onsdag.
– Sannolikheten att han inte spelar på onsdag är stor, säger HBK:s sjukgymnast Simon Bakkioui.

Rasmus Wiedesheim-Paul tvingades bryta 2–3-förlusten mot Akropolis i lördags efter att ha träffats av en hård boll i ansiktet under den första halvleken.

Han fortsatte ändå att spela efter halvtidsvilan, men utgick efter 60 minuter.

– Jag var tveksam i paus om jag skulle kunna spela men så snackade jag med Simon och vi kom överens att jag skulle testa. Jag sa till i paus att blir det en straff så kommer jag inte kunna ta den, sade Wiedesheim-Paul till HP efter matchen.

Han var då både yr och hade problem att öppna käken.

LÄS MER: Samuel Kroon fick axla ansvaret när skyttekungen var yr

HBK hade träningsfritt på söndagen. Rasmus Wiedesheim-Paul vilade enligt Simon Bakkioui ut i hemmet med huvudvärk.

Han kommer heller inte att träna på måndagen.

– Vi har bestämt att han ska vara hemma och vila och promenera. På tisdag kommer han till samlingen och så får vi se hur han mår. Men sannolikheten att han inte spelar på onsdag är stor, säger Bakkioui sent på söndagskvällen.

Han betonar att Wiedesheim-Paul inte har någon konstaterad hjärnskaking.

Hur mår han?

– Det är mest oro för någonting som du inte kan hantera. Det är inte som ett knä eller en fot där det är givet vad du har för skada. Det här är bara symptom och man utgår från vad patienten eller killen säger. Man följer ett protokoll som säger att om patienten mår si eller så, då ska man göra si eller så.

Om Rasmus Wiedesheim-Paul inte kan spela mot Västerås så innebär det att HBK:s manager Magnus Haglund tvingas ändra i startelvan för första gången under lagets åtta seriematcher hittills. Trolig ersättare är i så fall Sadat Karim, som bytte av honom mot Akropolis.

Rasmus Wiedesheim-Paul ligger tvåa i Superettans skytteliga med sju mål, varav tre från straffpunkten.

LÄS MER: HBK föll mot nykomlingen efter sent mål

Fler lokala sportnyheter hittar du här