Malkolm Nilsson Säfqvist hade stor del i HBK:s seger i seriefinalen mot Degerfors.
Malkolm Nilsson Säfqvist hade stor del i HBK:s seger i seriefinalen mot Degerfors. Bild: FREDRIK KARLSSON

HBK:s målvakt storspelade mot Degerfors

Malkolm Nilsson Säfqvist, 27, håller på att växa ut till en jätte i jakten på Allsvenskan 2021. Målvakten storspelade och höll nollan för tionde gången den här säsongen när HBK slog Degerfors i seriefinalen.
– Jag har gjort fler avgörande räddningar i år – den rollen har jag inte haft tidigare, säger han.

ANNONS
|

Toppmötet på Stora Valla gav en fingervisning om vilket lag som just nu är bäst i Superettan.

HBK:s press och starka defensiv blev avgörande mot serieledande Degerfors.

Längst bak agerade Nilsson Säfqvist som en sista säker utpost och hade stor del i att hans lag kunde går segrande ur striden.

Avgörande räddningar

HBK-målvakten gjorde några fantastiska räddningar och hade sedan tur med ribban när det behövdes.

Den mest kvalificerade paraden gjorde Nilsson Säfqvist i slutet av första halvlek då han i sista stund fick en hand på Villiam Dahlströms avslutning.

– Ett bra skott, men att bollen lyfte lite gjorde det lättare för mig. Jag kunde skjuta i från och sträcka ut, säger Malkolm Nilsson Säfqvist.

ANNONS

En ny bra räddning gjorde han i andra halvlek på Christos Gravius välplacerade frispark mitt framför målet och var även på rätt plats när skyttekungen Johan Bertilsson nickade från nära håll.

Tränade intervall – nytta av det nu

Han hade också god hjälp av uteförsvaret.

– Killarna gjorde ett hästjobb. Vi tränade mycket intervall i vintras och det hade vi nytta av i dag, säger Nilsson Säfqvist.

HBK kliver nu upp på samma poäng, 31, som Degerfors i Superettans topp och nästa måndag får värmlänningarna chans till revansch när serien vänder.

– Degerfors har ett fantastiskt bra lag med ett grundspel som är svårt att hantera – de är tillsammans med Gif Sundsvall bäst av de som vi har mött i år.

LÄS MER: Ante G hjälte i seriefinalen: ”En härlig seger”

ANNONS