Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Snart HBK:are? Japanen Kosuke Kinoshita tränade med Halmstads BK på Halmstad arenas konstgräs under tisdagen.

HBK:s japan: ”Jag vill bli som Ljungberg”

Det mesta talar för att Kosuke Kinoshita, 22, skriver på för Halmstads BK senare i veckan. På tisdagen gjorde japanen sitt första träningspass på Halmstad arenas konstgräs.

– Mitt mål har varit att stanna i Europa. Ligorna är bättre här än i andra delar av världen, säger Kosuke Kinoshita.

Anfallaren slog igenom tidigt och ryktades till flera klubbar, bland annat Manchester City där dåvarande tränaren Roberto Mancini såg potential i honom, men Kinoshita hamnade till slut som 18-åring i tyska Bundesligaklubben Freiburg.

Men där blev det aldrig någon succé för den japanske u-landslagsspelaren och under sina fyra år i Freiburg fick han inte spela en enda A-lagsmatch.

– Nej, Jag fick sitta på bänken i några träningsmatcher och i tyska cupen, mer var det inte. 
En ryggskada stoppade dock Kinoshita under i stort sett två säsonger, men han hade även bekymmer med andra skador och därför blev det aldrig någon förlängning i Freiburg.

I höst har han sökt efter en ny klubb och avslutade med fyra matcher (ett mål) i FC Homburg i Regionalliga Südwest.

– För kroppens skull måste jag spela matcher och träna med ett lag – det går inte att köra på egen hand, konstaterar japanen, som nu är fri från alla skador.

Trots motgångarna ångrar Kinoshita inte flytten till Freiburg.

– Jag gillar europeisk fotboll och min dröm har alltid varit att få spela i Europa – och då inte bara i Tyskland. Men jag lärde mig jättemycket under tiden i Freiburg och har blivit bättre taktiskt, hårdare i kroppen och fått den tuffhet och fighting spirit som krävs i internationell fotboll.

Nu ser nästa flytt ut att gå till Sverige. Japanen var här redan förra året och tränade en vecka med HBK.

– Janne (Jönsson, tränaren) känner min agent och på den vägen är det.

Kinoshita, som är 1,90 lång och helst vill vara anfallare även om han tycker det fungerar bra att spela på en kant, hoppas att allt ska lösa sig med HBK.

Efter några veckor hemma hos familjen i Tokyo för att fira jul och nyår kom han till Halmstad natten mellan söndag och måndag. Därför blev det bara ett lätt gympass dagen efter.

– Det går snabbt att anpassa sig då jag känner de flesta spelarna efter träningsveckan här i fjol. Jag tycker att HBK är ett bra lag och vill stanna här.

Vad känner du till om svensk fotboll?

– Jag vet vem Henrik Larsson och Zlatan Ibrahimovic är förstås. Sedan har jag hört att Fredrik Ljungberg spelat här i Halmstad och det känns fantastiskt roligt, en ära, få vara i samma omklädningsrum som han har varit i. Jag vill bli som Ljungberg och ha en liknande karriär.

Fler lokala sportnyheter hittar du här