Förre HBK-anfallaren Rasmus Wiedesheim-Paul gjorde sin första match för Rosenborg i den norska ligan i söndags.
Förre HBK-anfallaren Rasmus Wiedesheim-Paul gjorde sin första match för Rosenborg i den norska ligan i söndags. Bild: Krister Andersson

HBK:s förre skyttekungen debuterade i storförlusten

Efter tre matcher på bänken var Rasmus Wiedesheim-Paul nära att bli målskytt direkt när 21-åringen debuterade i norska ligan i helgen. Nu berättar den förre HBK-stjärnan om att möta de höga kraven i och på Rosenborg och att starta ett nytt kapitel i livet i corona-tider.
– Förhoppningsvis blir det mer och mer spel framöver, säger Rasmus Wiedesheim-Paul.

ANNONS
|

Under lördagen såg Rasmus Wiedesheim-Paul sina gamla lagkamrater i HBK ta sig ytterligare ett steg närmare spel i Allsvenskan.

– En jäkligt stabil seger. Det ser bra ut, konstaterar anfallaren.

På söndagen fick HBK.s tidigare skyttekung själv debutera i den norska ligan med ett drygt 30 minuter långt inhopp i Rosenborgs 3-0-förlust borta mot Viking Stavanger.

– Vi förlorade med 3-0 så det var inte den roligaste matchen på så sätt. Vi kan mycket bättre, samtidigt var det en del otur med att de fick en tidig straff som inte var straff. Men det var så klart skönt att gå göra debut och det kändes bra för egen del, berättar Rasmus Wiedesheim-Paul.

ANNONS

Det kunde blivit en drömstart.

Efter bara ett par minuter på plan höll Wiedesheim-Paul på att göra en repris av nickmålet mot Örgryte i somras när han skarvade ett inlägg mot bortre stolpen, men den här gången räddade målvakten till hörna.

– Det hade varit riktigt skönt, men det får vänta.

Höga krav i Rosenborg

Förlusten blev en påminnelse om de höga kraven som finns i och på en storklubb som Rosenborg, som ”bara” ligger trea inför landslagsuppehållet.

– Eftersom jag gjorde min debut nu så har jag inte fått känna på det riktigt matchmässigt, men det är klart att man märker att det är helt andra krav som ställs och det blev jag också förberedd på när jag kom hit. Det utvecklar bara en om man har högre krav på sig för då vet man att man behöver prestera, säger Wiedesheim-Paul.

Själv har han fått en inkörningsperiod sedan han kom till klubben.

– Man vill ju så klart alltid spela, men förhoppningsvis blir det mer och mer av det framöver.

Wiedesheim-Paul har köpt lägenhet

Även vid sidan av planen börjar saker och ting komma på plats.

I fredags köpte 21-åringen sin första lägenhet.

– Det är lika långt till arenan som till stan, typ 2,5 kilometer. Nu väntar jag bara på att få mitt norska personnummer innan jag och tjejen kan flytta.

ANNONS

Samtidigt är det speciella tider att börja ett nytt kapitel i livet.

Även i Norge är coronarestriktionerna stränga just nu.

– Sedan jag kom har vi haft en uppmaning att inte vara ute så mycket bland folk. Vi får egentligen inte gå ut på stan och äta. Vi får göra det nödvändiga, som att gå till affären, och vi får vara utomhus.

– Det är väldigt fint med naturen och en hyfsad stor stad. Men man har inte utforskat staden på samma sätt som man hade gjort under normala omständigheter.

LÄS MER:Ex-HBK:arens första mål i Norge – efter målvaktstavla

ANNONS