HBK:s dolda ”hot” i mötet med J Södra

Magnus Haglund ser Jönköpings Södra som ett bättre lag än både Trelleborgs FF och Örgryte. Men det finns ett annat, dolt, ”hot” när Halmstads BK i kväll ska följa upp den lysande insatsen från 3–0-segern mot Öis senast.

ANNONS
|

– Värmen, varnar HBK-managern.

– Den gör att det blir tuffare att orka sätta hög press, men framför allt – den torkar ut planen så det blir svårare att kunna sätta fart på bollen, förklarar han.

Därför hade Magnus inte haft något emot den första väderprognosen som förutspådde lite regn.

– Nej, då glider bollen ovanpå gräset och får en helt annan fart. För det är faktiskt en enorm skillnad vad gäller friktionen och är det då så här varmt blir det bara en kortvarig effekt att vattna planen. Och därför gäller det att vi trycker till bollen lite extra i passningarna.

ANNONS

För det är rörligheten, variationen i anfallsspelet och aggressiviteten som är nyckeln till att låsa upp J Södras försvar.

– Jag tror ändå att Jönköping, precis som Örgryte, kommer att försöka utnyttja sin spelskicklighet och vilja bjuda upp, vilket Trelleborg aldrig gjorde.

Då kan också skott utifrån också vara ett vapen, vilket Dusan Djuric visade med sitt drömmål mot Örgryte.

– Ja, det pratade vi om redan efter matchen mot Trelleborg, att vi måste våga ta fler avslut utifrån som kan öppna upp matchen.

Två ynka målchanser på två matcher – det är vad HBK:s stabila försvar hittills har släppt till och Haglund ser naturligtvis gärna en fortsättning på det.

– Det är extra viktigt mot Jönköping som har, anser jag, sin starkaste lagdel offensivt, säger Magnus och avser Edin Hamidovic och Dzenis Kozica, lånet från mästarlaget Djurgården.

Annars ser HBK-managern gärna en repris på Öis-insatsen, där startelvan och även truppen blir densamma som då.

– Ja, det var faktiskt inte mycket att anmärka på där. Då var vi tillbaka i vårt sätt som vi vill spela, att löpa mycket, vara aggressiva i bollpressen, stänga till bakåt och ha ett varierat anfallspel.

Matchen startar klockan 17.30 och kan följas här från kl. 17.15.

ANNONS

HBK:s startelva: Malkolm Nilsson Säfqvist – Edvin Kurtulus, Andreas Johansson, Joseph Baffo, Andreas Bengtsson – Samuel Kroon, Joel Allansson, Dusan Djuric, Emil Tot-Wikström – Mikael Boman, Rasmus Wiedesheim-Paul.

Läs mer: Kurtulus trivs till höger: ”Har borrat ner huvudet”

Läs mer: HBK-anfallaren dömdes ut – nu gör han comeback

ANNONS