Malkolm Nilsson Säfqvist, Emil Tot Wikström, Rasmus Wiedesheim-Paul ställs mot skånskt division 2-motstånd i nästa omgång av Svenska cupen.
Malkolm Nilsson Säfqvist, Emil Tot Wikström, Rasmus Wiedesheim-Paul ställs mot skånskt division 2-motstånd i nästa omgång av Svenska cupen. Bild: Krister Andersson/Bildbyrån

HBK:s cupmotståndare klar – efter förlängning

Ett skånskt division 2-lag står emellan Halmstads BK och gruppspelet i Svenska cupen nästa år. Hässleholms IF blir HBK:s motståndare i den andra cupomgången.

ANNONS
LocationÖrjans Vall||

Cupmötet mellan Hässleholms IF och småländska Räppe Goif – som båda två slåss i botten av division 2 östra Götaland till vardags – skulle egentligen ha spelats i slutet av augusti, men sköts upp på grund av flera sjukdomsfall i Hässleholms trupp.

I stället spelades matchen på Österås IP i Hässleholm på onsdagskvällen – och det blev en utdragen historia efter 0–0 vid ordinarie speltids slut. Men Hässleholm vann till slut med 1–0 efter förlängning. Segermålet gjordes av Tim Ströbeck i 96:e minuten.

Därmed blir det HBK som får åka till Österås i andra omgången, där en plats i cupens gruppspel våren 2021 ligger i potten.

ANNONS

HBK hade dock ingen spion på plats i Hässleholm på onsdagen.

– De två lagen möttes i serien för två veckor sedan och då hade vi en man (Bertil Andersson) på den matchen. Så vi har sett de två lagen möta varandra och har scoutat dem, säger HBK:s manager Magnus Haglund.

Hässleholms IF – som inte ska förväxlas med ärkerivalen IFK Hässleholm, som ligger på övre halvan i samma division 2-serie – vann även seriematchen mot Räppe, men då med 3–1.

Eftersom HBK har matcher i Superettan både den 26 september (Ljungskile hemma) och den 3 oktober (Jönköping borta) kommer cupmatchen i Hässleholm troligen att spelas onsdagen den 30 september. Det blir i så fall samma kväll som Halmia möter allsvenska Helsingborgs IF och Astrio tar sig an allsvenska Falkenbergs FF.

LÄS MER:Dusan Djuric anklagas för rasim: ”Jag har inte sagt något sånt”

LÄS MER:Wiedesheim-Pauls äkta hattrick frälste HBK

ANNONS