Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Tungt avbräck. HBK:s skyttekung Fredrik Olsson blir borta minst en månad efter sin mystiska höftskada – ett chockbesked för serieledaren som inte direkt har överskott på anfallare.

HBK:s chockbesked – Olsson kan vara borta till juli

Borta minst fyra veckor och i värsta fall två månader.

Det blev den dystra domen efter att serieledande Halmstads BK:s måltjuv och potentielle skyttekung Fredrik Olsson undersökts och röntgas för sin höftskada.

– Det är en del av muskeln i höften som nästan är av. Det är den som gör att man kan stå på ett ben så du kan varken gå eller ännu mindre löpa så nu hoppar han omkring på kryckor, förklarar sjukgymnasten Simon Bakkioui.

Som aldrig har upplevt något liknande.

– Nej, det är en jätteovanlig skada. Jag har aldrig under hela min karriär varit med om den typen av skada. Fotskador, ljumskar, sträckningar och bristningar baksida lår – men aldrig detta, säger han förbryllad.

Det var redan efter en kvart i matchen mot Ljungskile som Fredrik fick problem och kan ganska omgående tecknade för byte.
Och nu ordineras han vila och lär vara borta i minst fyra veckor, men det kan också ta den dubbla tiden vilket skulle innebära sju missade seriematcher.

– Det är en skada som inte går att operera. Utan den måste läka ihop genom isbad varje dag där man absolut inte får belasta benet och höften utan det enbart handlar om cirkulationsträning, förklarar Bakkioui.

Den 31-årige Olsson kom inför säsongen till HBK från Jönköpings Södra som fjolårets skyttekung i Superettan för att vässa lagets då trubbiga offensiv.

Hittills har det blivit två mål och på slutet har det gått trögare, samtidigt som han tillsammans med Alexander Ruud Tveter har bildat ett giftigt anfallspar.

Så var det någon lagdel där HBK inte fick ha skador så var det just på anfallssidan där utbytet är minst sagt begränsat.

– Ja, trist framför allt för Fredrik, men även för oss. Det blir ju extra jobbigt eftersom vi inte har så många alternativ framåt, medger HBK-tränaren Janne Jönsson.

Visserligen har Simon Silverholt klivit fram som en måltjuv och matchvinnare på sistone, men bakom honom och Tveter är det väldigt tunt.

– Att flytta fram Sead (Haksabanovic) är väl i så fall första alternativet. Sedan är det ju några yngre som trycker på, säger Janne och avser att Rasmus Wiedesheim-Paul satt på bänken senast mot Varbergs Bois.

Junes Barny var stundtals anfallare i fjol, men som ny spelmotor och navet i det nya 3–5–2-systemet är det tveksamt om Janne vill flytta på honom.

– Njae, Junes har jobbat sig in i den nya kostymen mer och mer så helst vill jag inte röra honom. Men skulle vi hamna i en situation där vi inte har något val är det naturligtvis en lösning, säger Janne.

Några kortsiktiga alternativ att leta kontraktslösa spelare är dock inte aktuellt.

– Nej, även om beskedet är så färskt att jag knappt hunnit fundera på alternativen så är det inte något utan vi får hålla oss till den trupp som vi har.

HP sökte förgäves Fredrik Olsson under gårdagen för en kommentar.

Fler lokala sportnyheter hittar du här