HBK premieras för sitt ungdomsarbete. Två av de unga spelarna som stuckit ut under säsongen är 99:orna Emil Tot Wikström och Rasmus Wiedesheim-Paul.
HBK premieras för sitt ungdomsarbete. Två av de unga spelarna som stuckit ut under säsongen är 99:orna Emil Tot Wikström och Rasmus Wiedesheim-Paul. Bild: ANDREAS L ERIKSSON

HBK på topplista i Superettan – får 150 000 kronor

Halmstads BK tillhör de klubbar i Superettan som använt flest unga spelare under året. Det ger klubben ett välkommet tillskott på 150 000 kronor.
– Det är ett kvitto på arbetet som görs i akademin, säger HBK:s manager Magnus Haglund.

ANNONS
LocationÖrjans Vall||

Varje år delar de fem klubbar i Superettan som använt flest unga spelare i ligaspelet på en miljon kronor i en så kallad ungdomsbonus.

I år har HBK använt åtta spelare födda 1999 eller senare vilket gör att klubben hamnar på plats fyra i sammanställningen vilket ger klubben ett tillskott på 150 000 kronor.

Spelarna som HBK har använt är Rasmus Wiedesheim-Paul, Jonathan Svedberg, Emil Tot Wikström, Edvin Kurtulus, Alexander Johansson, Erik Ahlstrand, Isac Larsson och Isak Harrysson.

– Mycket skön klapp på axeln till både våra spelare och ledare som visar att hårt arbete över tid lönar sig säger akademiansvarige Robert Nordström i en kommentar efter beskedet från Svensk Elitfotboll.

ANNONS

Haglund om 99:orna: ”Otrolig årgång”

HBK:s manager Magnus Haglund:

– Det är ett kvitto på att vi använder förhållandevis många unga spelare i förhållande till de flesta andra elitlag i Sverige. Återigen är det ett kvitto på det arbete som görs i akademin att vi kan producera egna unga spelare som kan ta steget upp i A-laget, säger han.

1999-generationen, som Wiedesheim-Paul, Svedberg och Tot Wikström tillhör, fortsätter vara den årgång som sticker ut i HBK där Wiedesheim-Paul blev den tredje utlandsförsäljningen sedan 2017.

– Vilken otrolig årgång! Den är makalös. Det är sällan man får fram en sådan årgång där så många spelare blir A-lagsspelare, konstaterar Haglund.

FAKTA Sefs ungdomsbonus 2020

1) Dalkurd FF: 300 000 kronor

2) AFC Eskilstuna: 250 000 kronor

3) Örgryte IS: 200 000 kronor

4) Halmstads BK: 150 000 kronor

5) GIF Sundsvall: 100 000 kronor

ANNONS