Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Provspelare. Halmstads BK testade under tisdagen slovenen Rene Mihelic (till vänster) och engelsmannen Kevin Wright (till höger) mot IFK Göteborg i U21-allsvenskan. 

HBK nobbar Ojamaa - men testade nytt i U21

Halmstads BK nobbade under tisdagen en fortsättning med provspelaren Henrik Ojamaa, men fortsätter att söka vidare efter tillskott. Under tisdagen provspelade backarna Benjamin Colic och Kevin Wright, samt mittfältaren Rene Mihelic mot Göteborg i U21-allsvenskan.

U21-allsvenskan
HBK-Göteborg 3-3

– Jag tycker att alla tre skötte sig helt okej. Vi kommer att titta på video och analysera deras prestationer. Vi har sett dem på videos tidigare, men det fanns inte tillräckligt med material för att få en full bild, säger HBK-tränaren Igor Krulj. 

Det var nämligen tre obekanta ansikten för HBK-fansen på planen, när HBK under tisdagen tog emot Göteborg i U21-allsvenskan på Örjans vall. Och inget av dem tillhörde Henrik Ojamaa. Han får nämligen inte, efter drygt en veckas provträning, spela vidare med HBK och återvänder i stället till Holland. 

– Han är en intressant spelare med vissa kvalitéer vi söker, men vi vill vara lite kyliga på marknaden innan vi tar ett beslut. Det är i dagsläget nej, säger Krulj. 

HBK testade i stället 25-årige högerbacken Benjamin Colic, 21-årige vänsterbacken Kevin Wright och 29-årige mittfältaren Rene Mihelic. 

Mihelic har sedan han lämnade Maribor 2010, i hemlandet Slovenien, harvat runt i mindre europeiska ligor. Han spelade i två år för Nacional innan det blev kortare sejourer i Levski Sofia, Zavrc, Debrecen, Hapoel Ra'anana och till slut FC Riga. 

– Han var i Israel fram till för några månader sedan, då det blev oroligt i landet. Han har en fin blick för den avgörande passningen, säger HBK:s assisterande tränare Andreas Jankevics. 

– Jag tycker att det var en bra match. Vi spelade bra. Jag tycker även att det är en bra klubb och en bra liga, så jag vill gärna spela här under en längre tid. 

HBK söker dock inte bara offensiva förstärkningar. Det kan även bli en ytterback till i truppen. Det gjorde att Benjamin Colic och Kevin Wright fick visa upp sig.  Colic kommer senast från spel i bosniska högstaligan med Olimpik Sarajevo, medan Wright är skolad i Chelsea, men tillhör Fredrikstad i den norska tredjeligan.

– Vi har bara tre ytterbackar och har ingen naturlig vänsterback, så nu fick vi se två ytterbackar i en smäll, säger Jankevics.

Nu reser spelarna hem till respektive ort i väntan på besked om fortsättning i bollklubben. 

– Det är alldeles för tidigt att sia om det blir en fortsättning. Vi måste prata ihop oss, säger Krulj.  

HBK höll jämna steg med Göteborg över 90 minuter och spelade fin fotboll, men fick en sur eftersmak, när Göteborg kvitterade till 3-3 i matchens sista sekund på hörna. HBK kvitterade dessförinnan till både 1-1 och 2-2 innan laget tog ledningen i slutet av matchen genom Simon Silverholt. 

– Det var mycket som såg trevligt ut. Det var starkt av oss att komma igen efter två underlägen, men det är förstås ändå i slutändan surt, säger Jankevics. 

Fler lokala sportnyheter hittar du här