Nobbad. Provspelaren André Ntambue får inte vara kvar i Halmstads BK
Nobbad. Provspelaren André Ntambue får inte vara kvar i Halmstads BK

HBK nobbar holländaren Ntambue

Halmstads BK väljer att inte gå vidare med den holländske provspelaren André Ntambue, 24. – Men det är fortfarande en intressant kille, tycker Janne Jönsson, tränare i HBK.

ANNONS
|

Ntambue kom helt förutsättningslöst till HBK:s träning för tre veckor sedan och ansågs då så spännande att han fick visa upp sig både i träningsmatchen mot Öster, där han för övrigt gjorde ett mål i 2–0-segern, och senare på lägret i Salou utanför Barcelona i Spanien.

Men nu blir det inte fler framträdande i den blåsvarta dressen för den Feyenoord-fostrade anfallaren/yttermittfältaren.

I alla fall inte just nu.

– Nej, han har lämnat oss, men det betyder inte att han är avskriven. André är en spelare som vi kommer att följa, säger Jönsson.

– Han var inte helt frisk därnere (i Spanien). Han hade bland annat problem med en tand och lite annat och var därför inte i 100-procentig form.

ANNONS

Något nytt har dock inte framkommit när det gäller japanske anfallaren Kosuke Kinoshita. Han har sedan tidigare skrivit på ett korttidskontrakt på sex månader, men HBK jobbar fortsatt på en förlängning med anfallaren.

Under tisdagen är det dags för en ny träningsmatch för HBK – den sista innan Svenska cupen startar på lördag borta mot division 2-laget Vänersborg.

För motståndet står Kalmar FF (avspark 16.00 på Gasten), en ny bra värdemätare för HBK inför den allsvenska comebacken.

– Jag vill se att vi är fortsatt tajta som lag och hittar varandra i passningsspelet. Jag tycker att vi gjorde två bra försvarsinsatser i Spanien och hoppas att vi kan fortsätta på den vägen, säger Jönsson.

HBK-tränaren gör en del förändringar i laget och låter bland andra danske mittfältaren Marcus Mathisen börja på bänken.

– Vi gick runt på spelarna i Spanien och tänker fortsätta med det mot Kalmar, men det finns förstås en viss förberedelse inför cupmatchen mot Vänersborg.

KFF kommer till start med en stark trupp innehållande samtliga bröder Elm, där Rasmus och Viktor finns med från start.

En intressant comeback gör Papa Diouf som efter åtta månaders skadefrånvaro (avslitet ledband i knät) nu är tillbaka.

ANNONS

– Kalmar är en intressant motståndare och det ska bli kul och se hur vi står upp mot ett lag med centralfigurer som Rasmus Elm.

Smålänningarna är precis som HBK nyss hemkomna från träningsläger i Spanien, där det blev oavgjort mot Strömsgodset, men förlust mot Nordsjälland och Odds BK i La Manga.

Fakta: HBK:s lag mot Kalmar FF

Startelvan: Isak Pettersson – Jesper Westerberg, Fredrik Liverstam, Alexander Berntsson, Andreas Bengtsson – Nikolai Alho, Ivo Pekalski, Rebin Asaad, Sead Haksabanovic – Fredrik Olsson, Alexander Ruud Tveter.

På bänken: Malkolm Nilsson, Marcus Johansson, Adnan Kojic, Alexander Henningson, Marcus Mathisen, Jonathan Svedberg, Gabriel Gudmundsson, Kosuke Kinoshita.

ANNONS