Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/9

HBK-mittfältarens fysiska förvandling: ”Hamnat helt rätt”

Minst sex kilo starkare, snabbare och bättre.
Efter fjolårssuccén tänker Samuel Kroon fortsätta växa i HBK och Allsvenskan – med överbelastningen från i fjol i schack.
– Alla är medvetna om att vi måste upp en nivå inför i år, säger Samuel Kroon inför årspremiären mot IFK Värnamo.

Samuel Kroons debutsäsong i HBK kunde knappast ha slutat så mycket bättre.

Yttermittfältaren som hämtades från Umeå gjorde sju mål och elva assist på 29 matcher och hade stor del i HBK:s allsvenska avancemang.

Efter att ha spenderat jul och nyår hemma i Stockholm med några välbehövliga dagars ledigt har han laddat om till en ny försäsong inför debuten i Allsvenskan senare i vår.

– Det är alltid viktigt att ta hand om sig efter säsongen, men det var kanske extra viktigt i år eftersom förra säsongen var extrem, säger Samuel Kroon.

Två veckor in på sin andra försäsong i HBK-regi är han nöjd.

– Det har varit jättebra ös. Förra försäsongen märkte jag ju vad jag kommit till. Vi tränar stenhårt och det är något jag verkligen gillar. Det gör att man kommer i form och kan leverera på sitt max. Vi har fortsatt på den vägen.

Kroons förvandling: ”Minst sex kilo muskler”

Jämfört med ett år tillbaka har mycket hänt, inte bara på planen för 24-åringen.

Den fysiska förvandlingen syns med blotta ögat.

– Jag har gått upp minst sex kilo sedan jag kom hit, det är bara muskler. Kanske att jag har rippat till mig ännu mer, säger Kroon nöjt.

Vad ger det dig att vara sex kilo muskler starkare?

– Jag har en ganska lätt kropp och musklerna har lagt sig helt rätt. Jag känner att jag har blivit starkare, mer intensiv och kommer in snabbare på motståndarna. Jag kan hålla ifrån mer och det har även gjort mig lite snabbare och mer löpstark.

Samuel Kroon stod över den sista matchen i Superettan mot Trelleborg i fjol på grund av en inflammation i ett knä som behövde vila.

I år har han kunnat gå för fullt på träningarna även om inte problemen släppt helt än.

– Jag försöker att inte tänka på det. Det är inte någon skada. Det kan kännas lite till och från, men det är inte något som ska hindra mig så det är ingen fara. I grunden är det en överbelastning eftersom jag sprang väldigt mycket och spelade många matcher på kort tid så man får vara lite smart. Jag har kört lite extra i gymmet med framsida lår och stretch så jag är extra noga.

Kroons uppmaning ”Måste upp en nivå”

Samuel Kroon är nöjd med att HBK kunnat behålla samma stomme som vann Superettan i fjol.

– Det är ett styrkebesked. Det är positivt och kul att se alla igen.

Känns det som att ni har tagit vid där ni slutade?

– På ett sätt, men ändå inte. Alla är medvetna om att vi måste upp en nivå inför i år. Man ger alltid hundra, men vet att man måste upp lite också. Det känns som att alla är påkopplade och villiga att göra jobbet.

Vad måste du själv göra för att bli en bra allsvensk spelare?

– Man får vara ödmjuk inför uppgiften och nivåskillnaden, samtidigt. som jag sa när jag kom hit, så måste jag våga göra mina grejer på en högre nivå och det gäller att komma in i det tempot och ändå kunna göra sina grejer. Det är bara att göra det, köra den träningen som läggs ut till 100 procent och var fokuserad.

45 minuter i årspremiären: ”Ska lysa i ögonen”

I årspremiären mot IFK Värnamo blir det 45 minuters spel från start för Samuel Kroon.

– Det viktigaste är att vi fortsätter med vårt sätt att spela, inte tummar på något och fortfarande är hungriga. Även om det är en träningsmatch att man vill vinna och att det ska lysa i mina och grabbarnas ögon för när man tar på sig tröjan ska man gå ut och göra sitt bästa, säger Kroon och lägger till:

– Samtidigt ska man ha respekt för att det är första matchen för året och sitter inte alla bitar nu får man analysera det och ta det därifrån.

Så startar HBK mot IFK Värnamo

Malte Påhlsson –Thomas Boakye, Andreas Johansson, Joseph Baffo, Isac Larsson – Samuel Kroon, Joel Allansson, Erik Ahlstrand, Simon Lundevall – Mikael Boman, Alhassan ”Crespo” Haestad Kamara.

Läget i truppen: Alla spelare tillgängliga förutom Viktor Ljung. U19-spelarna Johan Gudmundsson och Melvin Sjöland ingår i truppen.

LÄS MER: HBK kan förlänga med lagkaptenen Andreas Johansson: ”Ömsesidig vilja”

LÄS MER: HBK:aren historisk – först att få HP-Dribblern två gånger

Fler lokala sportnyheter hittar du här