HBK-managern drabbad av covid-19

Halmstads BK manager Magnus Haglund är sjuk i covid-19. På onsdagen kom provsvaret som visade positivt resultat.
– Jag har feber, huvudvärk och mår allmänt skit, säger Magnus till HP-sporten från hemmet i Mellbystrand.

ANNONS
|

Det var efter matchen mot Akropolis i söndags som Haglund på bussresan hem till Halmstad började känna sig krasslig.

Efterhand kände han sig sämre och har de senaste dagarna hållit sig från spelartruppen och hela verksamheten.

– Det är omöjligt att veta varifrån jag har fått det.Men jag har i alla fall inte tappat lukt- och smaksinnet, säger Magnus vars medverkan på bänken i HBK:s match mot Ljungskile hemma på Örjans vall på lördag naturligtvis är utesluten.

– Den får övriga i ledarteamet ta hand om och där har jag fullt förtroende, förklarar han och avser assisterande tränaren Torbjörn Arvidsson, Reine Almqvist och Dennis Nilsson.

ANNONS

Haglund är satt i karantän i sju dagar till att börja med.

– så om allt går bra räknar jag med att vara tillbaka i mitten av nästa vecka.

Klubben har också tagit tag i problemet.

– Kansliet har agerat i enlighet med Folkhälsomyndighetens föreskrifter. Så alla som har varit i Magnus närhet ska nu testas. I första hand de som uppvisar eventuella symptom, men även de övriga, säger HBK-ordföranden Pelle Nilsson.

HBK har annars varit förskonat från covid-19-viruset förutom att mittfältaren Jonathan Svedberg i våras var borta i fyra veckor med coronaliknande symptom, där han dock aldrig testades.

Däremot har flera andra klubbar tidigare drabbats av coronapandemin. I början av Superettan-säsongen slog viruset hårt mot AFC när Eskilstunalaget inte ens kunde mönstra full avbytarbänk i vissa matcher.

Allsvenska Helsingborgs IF drabbades också, där laget ändå tvingades spela sin match mot Djurgården, trots rekommendationer från hela hälsomyndigheter att flytta fram matchen.

Och så sent som i måndags tvingades många spelare i Umeå FC – som HBK hade mött i matchen innan – avstå matchen mot Degerfors efter att ha blivit sjuka, något som också avspeglade sig i resultatet 0–6.

På tisdagen visade sig också att sex spelare och ledare hade testats positivt för covid-19 hos norrlänningarna.

ANNONS

För ett tag sedan beslutade Svensk elitfotboll också om den tillfälliga regeländringen under hösten 2020 att möjliggöra för lag i de så kallade förbundsserierna – alltså landets högsta – att lämna walk over, med hänvisning till konstaterad coronasmitta, utan att uteslutas ur seriespelet.

I stället tilldöms då laget en 0–3-förlust till skillnad från normal praxis, uteslutning ur serien.

ANNONS