Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

HBK-kuggen Samuel Kroons kamp mot klockan efter ryggskottet

Smärtan i ryggen tvingade Samuel Kroon att stå över cuppremiären mot Gais.
Nu går den viktige mittfältaren en kamp mot klockan för att bli aktuell för spel mot Västerås.
– Det kom lite från ingenstans, men det känns som att det är under kontroll, säger Kroon hoppfullt.

Samuel Kroon tvingades lämna sent återbud ett par timmar innan cuppremiären mot Gais i söndags.

Efteråt förklarade HBK:s sjukgymnast Simon Bakkioui att mittfältaren, som gjorde stor succé under sitt debutår i HBK, drabbats av ett ryggskott.

– Jag började känna lite i veckan att jag var lite låst i ryggen, men det var på matchdagen som det small till lite. Men det är inte så att jag har ramlat ihop och inte kan röra mig. Jag vet inte exakt vad det är, men någon form av ryggskott eller liknande, säger Samuel Kroon.

Beslutet att stå över Gais-matchen togs i samband med aktiveringen på förmiddagen.

– Jag, Simon och Magnus (Haglund) pratade och sa att det var bättre att jag vilade. Jag hade för ont för att kunna prestera för laget.

Kroon såg Gais-matchen på tv

I stället för match blev det cirkulationsträning för Samuel Kroon på Örjans vall innan han såg lagkamraterna förlora cuppremiären med 2–0 mot Gais hemma på tv.

En match där HBK inte kom upp i samma fina spel som tidigare, men som Samuel Kroon känner ändå kunde gått HBK:s väg sett till chanserna i matchen.

– Jag tycker matchen kunde slutat lite hur som helst, men det är klart att vi ska vara bättre än så och vi ska vinna mot Gais. Det var lite tillfälligheter och sedan får man vara ärlig och säga att det inte var vår bästa match.

Svårt att sia om Västerås-matchen

På lördag är det dags för nästa cupmatch, även den hemma mot Superettan-motstånd i form av Västerås som skrällde rejält när man slog Malmö FF på bortaplan i sin premiär.

Samuel Kroon har jobbat med att förbättra sin rörlighet i ryggen den här veckan och känner att det går framåt. Men han vågar inte sia om han kan träna med laget under torsdag eller fredag och därmed bli aktuell för spel mot Västerås.

– Jag får testa och se lite så får vi ta ett nytt beslut. Jag lyssnar på vad tränarstaben och Simon säger i ett sånt här läge.

Samuel Kroon konstaterar att det gäller att vara klok i besluten.

– Jag mår jättedåligt bara jag missar en träning, men det kommer viktiga matcher framöver och det gäller att vara smart. Jag är sån att jag kör nästan oavsett och ibland är det smartare att vara lite mer försiktig än jag är alla gånger.

LÄS MER: Skottskadat HBK åkte på en cupsmäll: ”Bara att ta lärdom”

LÄS MER: HBK:s nyförvärv är spelklar – kan debutera på lördag

LÄS MER: Så mycket tjänade HBK:arna – gör enormt lönelyft inför Allsvenskan

Fler lokala sportnyheter hittar du här