Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Andreas Johansson skallade ihop med Richard Yarsuvat och tvingades sy ett par stygn efter matchen. Bild: KRISTER ANDERSSON
Andreas Johansson skallade ihop med Richard Yarsuvat och tvingades sy ett par stygn efter matchen. Bild: KRISTER ANDERSSON

HBK-kaptenens besked efter blodiga smällen mot Gais

Andreas Johansson blödde kraftigt efter smällen i första halvlek mot Gais.
Men kaptenen tror inte det är någon fara inför matchen mot Öster på tisdag.
– Det är mer att barnen tycker att det inte ser så roligt ut här hemma.

Det var i första halvlek som olyckan var framme vid en nickduell på mittplan. Andreas Johansson nickade ihop med Gais anfallare Richard Yarsuvat. HBK-kaptenen fick bandageras och efter matchen sydde han ett par stygn vid ögonbrynet.

På söndagen meddelar ”Ante” att han mår bra.

– Det gör lite ont bara, men det är sånt man får ta. Själva smällen såg ut som det gjorde ont, men det är rätt lite. Det är mer att barnen tycker att det inte ser så roligt ut här hemma. För min del är det inga konstigheter, jag har varit med om det förr.

”Var ordentligt med blod”

Han fick inte några ytterligare skador än såret som uppstod och mittbacken fullföljde matchen mot Gais.

– Det gör inte ont själva smällen, det märktes knapp. Men som ren reflex brukar man känna efter på handen om det kommer något blod och då märkte jag att det var rätt ordentligt med blod i handen så var det bara att lägga sig ner och ta det lugnt så fick de komma in och fixa det, säger HBK-kaptenen.

Största problemet - få stopp på blodet

Det större problemet var istället att få stopp på blödningen under matchen. Vid ett tillfälle fick kaptenen ta sig ut till sidlinjen för att plåstra om bandaget.

– Jag märkte inte av det själv utan det var någon som sa att det kom blod, så det var bara att göra det. Och det är mer det man vill undvika så att man kan vara på planen och hjälpa laget snarare än att man hamnar med en man mindre i ett par minuter.

Redo för veckans matcher

I veckan som kommer stundar två matcher, först mot Öster på tisdagen och sedan Dalkurd till helgen. Johansson själv menar att han är redo för spel.

– Så länge man är uttagen så kör man, säger han och skrattar. Nej, men för min del är det inga konstigheter. Nu är det är två dagar till match så att det är inga konstigheter. Det är bara att köra.

LÄS MER: Haglund frustrerad över nytt kryss: ”Ingen topprestation”

LÄS MER: HBK mållöst igen – efter kaptenens knock

LÄS MER: Bolljakten: Så skötte sig HBK:arna mot Gais

Fler lokala sportnyheter hittar du här